ANNONCE

Dagslang storbrand: Nu er årsagen klar

14. maj 2019 14:28 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Årsagen til storbranden i Nationalpark Thy i seneste uge var et ulovligt bål, oplyser Midt- og Vestjyllands politi.

Branden i Stenbjerg Klitplantage i Nationalpark Thy udbrød tirsdag eftermiddag i sidste uge. Nu oplyser Midt- og Vestjyllands politi, at årsagen til den store brand skyldtes et ulovligt bål.

– Vores undersøgelser tyder på, at en eller flere personer har overnattet i en bivuak langt inde i plantagen og har tændt et bål. Det er efterfølgende blevet dækket til i den tro, at det så var slukket, siger politikommissær Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted til Nordjyske.dk.

Ulovligt bål

Det er politiets tekniske undersøgelser, der har afklaret, at branden i de omtrent 200.000 kvadratmeter, skyldtes et bål.

I Nationalpark Thy er det ulovligt at antænde bål på steder, der ikke er anvist af Naturstyrelsen. Bålet, der var årsagen til branden, har altså været placeret på et af de steder, som ikke er anvist af Naturstyrelsen.

Ifølge lokalpolitiet i Thisted kan politiet med sikkerhed udelukke, at der er blevet stukket ild til nationalparken.

Brændte i en uge

Selv om branden brød ud tirsdag eftermiddag, trak den stadig overskrifter fem dage efter. Lørdag i samme uge var der stadig flammer at finde i Nationalpark Thy.

Nordjyllands Beredskab valgte om eftermiddagen at forlade området, fordi der hverken var røgudvikling eller temperaturer over 50 grader. Men de måtte vende tilbage samme dag, da der stadig var brug for slukningsarbejde.

Branden blev først slukket mandag.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu