ANNONCE

Prisen for dagtilbud er ikke altid lige til

25. marts 2020 08:49 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Forældre skal i udgangspunktet selv bidrage økonomisk til det eller de dagtilbud, familien benytter sig af, også midt i coronavirus.

Når et barn fylder 26 uger, skal kommunen, barnet bor i, give pasningsgaranti i et dagtilbud (ifølge Borger.dk.) Det findes der en lov om, dagtilbudsloven, og formålet med loven er blandt andet, at fremme børns trivsel.

Pasningsgaranti betyder dog ikke, at det er gratis for forældre at sende deres børn i dagtilbud. Du kan på Borger.dk se, hvad det koster at sende dit barn i dagtilbud i din kommune.

Hvad er et dagtilbud?

Der findes forskellige former for dagtilbud, blandt andet vuggestuer, dagplejere og børnehaver. Vuggestuer og dagplejere er et typisk tilbud til børn, der er mellem et halvt år og tre år gamle. Når børn fylder tre år, kan de gå i børnehave, til de skal videre i folkeskole.

Hvad koster dagtilbud i min kommune?

Prisen for en plads til dit barn varierer fra kommune til kommune, men det er en forudsætning, at du selv er med til at betale for barnets dagtilbud.

Ifølge Borger.dk giver kommunen grundtilskud til pladsen, og det er på minimum 75%. Du kan søge om økonomisk friplads til barnets dagtilbud, og er du økonomisk trængt, kan du få så meget i tilskud, at det i sidste ende er gratis for barnet at gå i dagtilbud.

Skal jeg betale til dagtilbud under coronavirus?

Den 11. marts 2020 annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S), at alle skoler og dagtilbud skulle lukke mandag den 16. marts og to uger frem. Den periode blev siden forlænget til den 13. april, og derfor kunne man få den tanke, at de op til 25% af prisen for en plads i en børnehave eller lignende kan bortfalde for forældre. Det er dog ikke tilfældet.

Fakta

Det vi alle spø'r om

Denne artikel er en del af serien “Det vi alle spø’r om”, hvor vi på Newsbreak.dk forsøger at give nogle af de svar på aktuelle emner, som danskerne søger på søgemaskiner som Google.

I serien forsøger journalisten at give nogle konkrete svar på aktuelle navne, begivenheder og begreber ud fra de søgninger, som vi enten ved bliver lavet på Google – eller de søgninger journalisten formoder kommer i kølvandet på den aktuelle sag.

Det er ikke alle spørgsmål, vi søger svar på, som vi konkret kan besvare. Det kan være svar på fremtidige begivenheder som eksempelvis Tour de France 2021, hvor vi endnu ikke ved hvilke danske ryttere, der deltager – eller i forbindelse med Christian Eriksens skifte til fodboldklubben Inter, hvor vi ikke præcist kan give svar på, hvad han tjener. Men vi forsøger at komme så tæt på som overhovedet muligt.

God læselyst

Uffe Dahl,
Redaktør, Newsbreak.dk

Mette Frederiksen kommenterede selv på det den 23. marts under et pressemøde i Statsministeriet. Her sagde mette Frederiksen, at forældre fortsat skal betale for den plads, deres barn reelt set bliver bedt om at holde sig fra for tiden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu