ANNONCE

Dan Jørgensen får grønt lys til Folketinget

3. december 2011 12:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dan Jørgensen får grønt lys til Folketinget
Billede mangler

Socialdemokraternes spidskandidat og stemmesluger ved sidste EU-parlamentsvalg, Dan Jørgensen, genopstiller ikke til EU-Parlamentet.
I stedet søger han nu opstilling til Folketinget på Fyn. Det blev i dag besluttet på et møde mellem ham og bestyrelsen for Socialdemokraterne på Nordfyn.
“Jeg er utroligt glad for at være medlem af EU-Parlamentet, men efter ti år i Bruxelles er det tid til at søge nye udfordringer,” siger Dan Jørgensen.
Han håber at kunne bruge sine erfaringer fra EU om miljø til at gøre en forskel i Danmark.
“I Bruxelles forhandler jeg med ministre og tidligere statsledere. Det er et hårdt game, og det har lært mig meget om det politiske håndværk. Det tror jeg også bliver en fordel, hvis jeg bliver valgt til Folketinget,” siger han.
Formanden for Socialdemokraterne på Nordfyn Niels Henrik Nielsen er glad for den nye spidskandidat.
“Vi er utroligt glade for, at Dan har sagt ja til at komme hjem fra udlandet efter to perioder i EU-Parlamentet, hvor han har gjort et stort stykke arbejde i den socialdemokratiske gruppe,” siger han.
Ifølge finansminister Bjarne Corydon er Dan Jørgensen “et regulært scoop”.
“Jeg har kendt Dan længe, og arbejdet sammen med ham da vi begge var rådgivere på Christiansborg. Han er en utrolig dygtig, hårdtarbejdende og idealistisk politiker. For mig står han som en af de absolut mest lovende og kompetente unge politikere i Danmark,” siger finansministeren.
Valg af Folketingskandidat sker på et kredsrepræsentantskabsmøde i Middelfartkredsen i marts 2012. Der kan melde sig modkandidater. Men indtil videre er Dan Jørgensen eneste kandidat.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu