Danfoss klar med bud i milliardklassen

1. marts 2013 16:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danfoss klar med bud i milliardklassen
Billede mangler

Lige før den amerikanske børs åbnede i morges, kom Danfoss ud med et tilbud til aktionærerne i Sauer-Danfoss. Siden 28. november har der været forhandlinger i gang mellem de to virksomheder, og nu er Danfoss kommet frem med et forslag, som også den uafhængige komite har anbefalet.

Danfoss vil give 58,50 dollar per aktie til Sauers-Danfoss aktieholderne, der ejer de resterende 24,4 procent af virksomheden, som Danfoss mangler for at have 100 procent. Det drejer sig om cirka 12 millioner aktier, og samlet løber det op i et tilbud på lige omkring fire milliarder dollar.

»Vi er i en situation, hvor vi har haft tre år med rigtig gode resultater og et stort cash-flow. Vi er i en økonomisk position, hvor vi kan gøre det og i en ledelsesmæssig position, hvor vi har ledelseskræfterne til at drive virksomheden,« siger topchef for Danfoss Niels B. Christiansen om børsmeddelelsen og tilføjer,

»Vi vil udnytte det, at vi kan blive en større virksomhed, hvis vi har 100 procent, så derfor er det et godt tidspunkt at komme med denne meddelelse for os nu.«

Danfoss forventer at forhandlingerne er overstået i andet kvartal af 2013. Men i første omgang er det en aftale om, at virksomheden laver et tilbud til aktionærerne om at opkøbe aktierne. Det er ikke sikkert det lykkes, men hvis det gør, vil det gøre en del ting mindre komplicerede for Danfoss A/S og Sauer-Danfoss.

»En børsnoteret virksomhed har lidt sit eget liv. Der er egne årsrapporter, og hver gang der er gået et kvartal, skal vi nu ud til forskellige steder med kommentarer. Der er en masse dobbeltarbejde, og det vil falde væk, hvis Danfoss ejer det hele,« siger Niels B. Christiansen.

En fusion vil gøre det muligt for Danfoss at drive hele virksomheden som deres andre forretninger og ikke være bundet af for eksempel at skulle lave to regnskaber, og i det store billede tror Danfoss på, at de på sigt vil kunne drive en bedre totalforretning ved at gå fra 75,6 procent til 100 procent.

»I først omgang handler det om at se, om det kan lykkes. Det er jo frivilligt, om aktionærerne vil sælge deres aktier eller ej. Men det er klart, at det ville være en fordel, hvis vi er én virksomhed i stedet for to. De mere konkrete ting om fremtiden tager vi, når vi kommer derhen, hvis vi kommer i land,« siger Niels B. Christiansen.

Grunden til at Danfoss A/S ikke fik 100 procent af Sauer-Danfoss i sin tid, var, at der blev lavet en fusion mellem det danske mobilhydraulikselskab og det tyskejede og for at få den fusion på plads, valgte man at dele ejerskabet og børsnotere det. Nu er rejsen kommet dertil for Danfoss, hvor selskaberne er klar til at blive ét.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu