Danish Crown lukker svineslagteri i Esbjerg og fyrer 500

11. maj 2012 08:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danish Crown lukker svineslagteri i Esbjerg og fyrer 500
Billede mangler

500 bliver fyret på Danish Crowns svineslagteri i Esbjerg, der nu lukkes på grund af overkapacitet af svin på det europæiske marked.
 
På et møde her til morgen er medarbejderne på Danish Crowns svineslagteri i Esbjerg blevet orienteret om at slagteriet lukkes på grund af overkapacitet af svin på det europæiske marked.
 
Dermed mister 500 mand deres job på slagteriet.
 
Til gengæld vil der opstå 300 nye arbejdspladser andre steder i landet på Danish Crowns slagterier – hovedsageligt i Nordjylland.
 
– Vi har set en svag tilbagegang i tilførslen af slagtesvin til vores danske afdelinger, og det reagerer vi på. Det er et udtryk for økonomisk ansvarlighed, når vi træffer svære beslutninger som denne. Vi følger intenst udviklingen i konkurrencen på verdensmarkedet, og hvis vi skal fastholde slagteriarbejdspladserne i Danmark, hvor produktionsomkostningerne er langt højere end i landene omkring os, så skal vi både sikre, at vores kapacitet er tilpasset, og at vi hele tiden optimerer og rationaliserer produktionen, siger produktionsdirektør i Danish Crown Søren F. Eriksen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu