ANNONCE

Danmark afviser Syrien-invasion

12. december 2011 15:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danmark afviser Syrien-invasion
Billede mangler

Civilbefolkningen i den syriske millionby Homs risikerer mandag aften at blive udsat for en massakre begået af det syriske militær.
Men det er ikke nok til, at Danmark vil blande sig i konflikten, lyder det fra de politiske partiers forsvarsordførere.
“Vi følger det har meget tæt. Det er alvorligt. Men hvis man skal gå ind med militær, skal man kunne gennemføre aktionen og undgå at kaste landet ud i en langvarig borgerkrig,” siger forsvarsordfører hos Socialdemokraterne, John Dyrby Paulsen til Nyhedsbureauet Newspaq.
Den samme besked bringer stort set alle de andre partier.
“Vi gør ikke noget uden FN-mandat. Der skal være en situation som den i Libyen (Hvor man frygtede, at Gaddafi ville begå en massakre på civilbefolkningen, red.). Der ligger ikke noget udspil fra FN, og vi må gå ud fra, at de har bedre kilder end os,” siger forsvarsordfører hos De Radikale, Zenia Stampe, til Nyhedsbureauet Newspaq.
Også hos Venstre forholder Karsten Nonbo, som er formand for Forsvarsudvalget, sig afventende. Hvis det syriske militær gør alvor af truslen om et angreb på Homs, forventer han, at regeringen vil indkalde til et møde hurtigst muligt.
“Den slags kan gå hurtigt, det så vi for eksempel med Libyen.”
Det er især de komplicerede forhold i Syrien, som afholder partierne fra at støtte en militær intervention. I Dansk Folkeparti og Enhedslisten er man bange for at starte en borgerkrig, mens John Dyrby Paulsen peger på, at den syriske opposition ikke er samlet og har frabedt sig hjælp udefra.
Ifølge adskillige internationale medier har det sýriske militær omringet millionbyen Homs i Syrien og truer med begå en massakre på byens indbyggere, hvis ikke den standser alle protester mod regeringen og udleverer alle våben samt dessertører fra militæret.
Fristen for ultimatumet udløber mandag aften, men med mindre Syrien begår en decideret massakre på civilbefolkningen og FN beslutter sig for at lede en militær-invasion, står syrerne alene med deres problemer.
Syriens præsident, Bashar al-Assad, er de sidste dage blevet udsat for massiv kritik fra verdens internationale ledere, som opfordrer ham til at gå af.
Den Arabiske Liga har meddelt, at den holder et krisemøde om Syrien i løbet af ugen. I Danmark mødes Udenrigspolitisk Nævn tirsdag, hvor Syrien også vil være på dagsordenen.
Ifølge observatører er der blevet dræbt mindst 4.000 personer i Syrien, siden urolighederne startede i februar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu