Danmark bliver rigere efter Kina-besøg

14. juni 2012 09:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danmark bliver rigere efter Kina-besøg
Billede mangler

Når præsident Hu Jintao er fløjet hjem til Kina efter sit statsbesøg, vil de danske eksportvirksomheder at kunne aflæse effekten på bundlinien.
Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) er ikke i tvivl om, at besøget vil få en mærkbar virkning på dansk økonomi.
– Vi vil kunne se, at vi har fået øgede eksportordrer. Der forhandles lige nu på højtryk. Og jeg forventer, at der bliver underskrevet 15 virksomhedsaftaler til 18 milliarder kroner samlet, siger hun til Newspaq.
Den danske eksport udgør 54 procent af Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) og 700.000 danskere er ansat i eksportsektoren. Derfor er det afgørende, når verdens største vækstmarked interesserer sig for dansk vindenergi, sundhedsteknologi og energieffektivisering.
– Kineserne skal investere for 2.460 milliarder kroner frem til 2020. Det er sådan et hokuspokus-tal, som min datter kunne finde på. Og er de altså interesserede i at lave aftaler med danske virksomheder, som er i verdenseliten på de her områder, siger Pia Olsen Dyhr.
Kineserne regner med at øge deres sundhedsforbrug med 50 procent om året over de kommende fem år. De skal bygge 20.000 nye hospitaler og klinikker. Og så skal de investere 280 milliarder kroner i plejesektoren frem mod 2015, fordi de får flere ældre og færre unge.
– Det er meget store tal, og jeg håber, de danske virksomheder får en del af det. Så vil det se rigtig godt ud, siger Pia Olsen Dyhr.
Præsident Hu Jintao kommer til Danmark i dag og rejser hjem på lørdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu