ANNONCE

Danmark delt i to: Her bliver det over 20 grader

5. maj 2021 06:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Der er forårsvejr i luften

Der er varmt vejr på vej til Danmark, men det bliver ikke hele landet, der virkelig får det at mærke. Det fortæller Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, til Newsbreak.dk.

Det varme vejr forventes at komme til Danmark i slutningen af ugen. Før det er der en del kulde, der skal skubbes væk fra landet, og derudover vil det fortsat regne her og der i de kommende dage.

Onsdagens vejr byder eksempelvis på både skyer og byger. Fra morgenstunden regner det mest i Vendsyssel samt på Sjælland og Bornholm, men som dagen skrider frem, vil hele landet formentlig komme til at mærke en byge eller to.

Vindstille

Temperaturerne ligger mellem syv og 10 graders varme, og man kommer til at mærke vinden, der bliver op til frisk i løbet af dagen. Lige hvad vinden angår, er det værd at bemærke, at en del af Jylland fra morgenstunden stort set ikke kommer til at mærke den.

Det skyldes, at der er et stort område midt i det lavtryk, der ligger over Danmark, hvor der er stort set vindstille, og som lavtrykket flytter sig, vil vejret bedre sig i de kommende dage.

Dermed er der torsdag og fredag udsigt til færre byger, lidt mere sol og lidt mindre vind. Temperaturerne bliver der ikke rykket det store ved, da de vil ligge mellem 10 og 12 graders varme i dagtimerne, og fordi det klarer op, er der risiko for nattefrost.

Det bliver varmere

Weekendens vejr ser ud til at blive mærkbart pænere, end hverdagens har været det. Der er stadig udsigt til regn, men temperaturerne stiger mærkbart, og med det bliver Danmark delt i to.

Frank Nielsen fortæller, at den ene del af Danmark får skyer, mens den anden del får solskin, og dermed mere varme.

– Vi tror, at der solen kommer igennem, kan vi komme op på 20 graders varme, siger Frank Nielsen. Han forventer, at det vil ske søndag over middag, og han fortæller, at de gode vejrnyheder ikke er forbi med det.

– Vi kommer ind i en varm luftstrøm, og vi kan faktisk have glæde af den i de første dage i næste uge, siger Frank Nielsen.

Opdeling

Det er dog ikke hele landet, der får glæde af det flotte vejr. Det handler igen om, hvor i landet man befinder sig, og for nu tror man hos DMI, at den vestlige del af Danmark får flest skyer, mens den østlige del af Danmark får de højeste temperaturer.

– Jeg vil tro, at man mandag nogle steder kan nå op på 22-23 grader, siger Frank Nielsen.

Han kalder den kommende uges vejr for spændende. Der er udsigt til mere regn, mere sol og mere varme. Det betyder også, at haveholdere landet over snart får noget at lave.

– Man kan se frem til en ukrudtseksplosion, siger Frank Nielsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu