Danmark fordobler støtte til Zimbabwe

16. marts 2013 06:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danmark fordobler støtte til Zimbabwe
Billede mangler

Danmark vil over de næste tre år øge støtten til Zimbabwe i anerkendelse af en række demokratiske fremskridt i det sydafrikanske land, skriver Information.

 

I 2012 fik Zimbabwe omkring 100 millioner kroner. Det beløb hæves til 165 millioner kroner i år og 180 millioner kroner i 2014 for endeligt at lande på omkring 200 millioner i 2015, erfarer avisen.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) lægger op til, at de danske udviklingspenge i fremtiden skal kanaliseres via Zimbabwes regering og bryder dermed med hidtidig dansk og vestlig praksis, hvor det efter det skandaleombruste og voldelige valg i 2008 har været vestlig politik ikke at yde støtte til regeringen, der udgøres af Robert Mugabes ZANU-PF eller oppositionspartiet MDC, men i stedet udelukkende at støtte en række civile organisationer.

Men i fremtiden vil de danske støttekroner gå til en statslig domstolsstyrelse, foruden opprioritering af satsningsområder som landbrug og infrastruktur.

– Det er en anerkendelse af de fremskridt, der er sket, siden samlingsregeringen trådte til og især over de seneste måneder og også en påskønnelse af, at regeringen foreløbig har lagt en fornuftig plan frem mod valget, som FN får lov til at overvåge. Vi vil gerne give et klart signal om, at det kan betale sig at gennemføre demokratiske forbedringer, siger udviklingsministeren til Information.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu