ANNONCE

Danmark fraråder nu rejser til alle lande i verden

29. oktober 2020 16:17 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Danmark fraråder alle rejser til hele verden, bortset fra to svenske regioner, viser nye rejsevejledninger.

Danmark fraråder nu rejser til alle lande i verden
Rejsevejledningerne er ikke ulovlige at bryde. Men en del virksomheder har for eksempel meldt ud, at ansatte skal i selvbetalt isolation, hvis de har været på ferie i et land, hvor rejser frarådes. (Arkivfoto). Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix

Danmark fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele verden – undtagen de to svenske regioner Västerbotten og Västernorrland.

Nye på listen over orange områder, hvortil rejser frarådes, er Grækenland, Tyskland og Norge samt tre svenske regioner.

Det viser de danske rejsevejledninger, som Udenrigsministeriet har opdateret torsdag.

Et orange verdenskort

Udenrigsministeriet fraråder rejser til et land, hvis der er over 30 nye smittede om ugen per 100.000 indbyggere. For Sverige er der en model, hvor man ser på smitten i hver enkelt region.

Grækenland er blevet farvet orange, fordi smittetallene i landet er for høje.

Tyskland lukker helt med de nye rejsevejledninger.

Indtil nu har Slesvig-Holsten været åben på grund af en særlig grænsemodel. Men nu er smitten i Slesvig-Holsten også for høj, og området bliver derfor orange, så hele Tyskland dermed er orange.

Rejser til Norge frarådes, fordi landet strammer indrejserestriktioner for danske erhvervsrejsende fra regionerne Hovedstaden, Midtjylland og Nordjylland.

Normalt udarbejder ministeriet rejsevejledninger for turistrejsende. Men ministeriet har valgt at fraråde rejser til landet, fordi der nu samlet set er så mange restriktioner ved rejser til Norge.

Derfor har ministeriet vurderet, at det vil være dårlig borgerservice ikke at fraråde rejserne til Norge.

Nogen kan komme ind

Hvis man bor i Slesvig-Holsten kan man stadig rejse ind i Danmark. Det gælder, hvis man har et såkaldt anerkendelsesværdigt formål eller en negativ coronatest.

Det betyder, at personer fra området kan rejse ind i Danmark, hvis de skal på arbejde. De kan også rejse ind i Danmark og gå en tur, men det kræver, at de kan fremvise en negativ coronatest.

Rejsevejledningerne er ikke ulovlige at bryde. Men en del virksomheder har for eksempel meldt ud, at ansatte skal i selvbetalt isolation, hvis de har været på ferie i et land, hvor rejser frarådes.

Det gik i den retning

Beslutningen om at lukke ned for danskernes rejseaktivitet i stort set hele verden har været undervejs i et stykke tid, og allerede den 21. oktober advarede Erik Brøgger, der er direktør for Borgerservice i Udenrigsministeriet, om, at man snart kunne blive tvunget til at gentage den beslutning, der blev truffet i marts, hvor samtlige ikke-nødvendige rejser ud af Danmark også blev frarådet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu