Danmark har Europarekord i indbrud

21. januar 2013 12:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danmark har Europarekord i indbrud
Indbrud

Danmark har Europa-rekord i indbrud. Foto: Colourbox.

Gennemsnitligt får en dansker inden for landets grænser hvert 12. minut ubehageligt besøg af en indbrudstyv, og det er langt oftere end i noget andet europæisk land.

 

Ifølge Eurostats statistikker sidder danskerne tung på førsteplads med 883 indbrud per 100.000 indbyggere, mens eksempelvis Sverige og Norge har henholdsvis 221 og 188 indbrud per 100.000 indbyggere.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at indbruddene i private hjem i 2012 gik ud over 43.266 husstande.

– Det er en kedelig statistik, som vi rigtig gerne vil have nedbragt, siger Marjun á Lad, som er forebyggelseschef hos Det Kriminalpræventive Råd.

Hun peger på, at nabohjælp er én af måder at gøre det sværere for tyvene at komme ind i hjemmene.

– Det virker. Det kan nedbringe antallet af indbrud med op til en fjerdedel, forklarer Marjun á Lad.

I øjeblikket laver rådet sammen med TrygFonden en kampagne, som informerer om fordelene ved netop nabohjælp, og som også sætter fokus på, at vi er de mest indbrudsramte.

Hun opfordrer ligeledes til, at man sikrer sit hjem bedre end det er i dag, så de dyre møbler, computere og værdifulde smykker ikke forsvinder med ubudne gæster.

Også privatmarkedschefen hos G4S, det største sikringsselskab i Danmark, ser gerne, at danskerne skifter gamle døre og rådne vinduer ud, så tyvene holdes ude.

– Sørg for solide køkken- og havedøre med gode låse, der er borebeskyttede og har en høj dirke- og kopieringssikkerhed. Alle vinduer bør have solide hasper helst med låseanordninger eller særlige haspesikringer, lyder opfordringen fra Per Bloch-Frederiksen fra G4S.

Samtidig kan det hjælpe, hvis man efterlader lys og lidt rod, når man går ud af døren for at tage på ferie.

– Et oplyst hus virker beboet, så brug et tænd- og sluk ur til inden- og udendørsbelysningen. Lidt uorden får også huset til at virke beboet – men fjern stige og haveredskaber, så tyven ikke kan bruge dem til at skaffe sig adgang til huset. Allier dig med naboerne. Få dem til at tømme postkassen og få en af dem til at parkere deres bil i din carport. Så er der større sandsynlighed for, at tyven tror, at du er hjemme, forklarer Per Bloch-Frederiksen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu