ANNONCE

Danmark har kurs mod rekord

9. december 2020 06:06 | Af: Newsbreak.dk

Alt tyder på, at 2020 ender med et rekordlavt antal trafikdræbte.

Citathistorie: Jyllands-Posten.

I 1971 mistede 1.213 mennesker livet i trafikken i Danmark. I år ender tallet ifølge trafikeksperter formentlig på 155-160 – hvilket er en ny bundrekord for den tid, man har opgjort antallet af trafikdræbte i Danmark.

Den hidtidige bundrekord er fra 2012, hvor man nåede ned på 167 dræbte i trafikken, mens 199 mennesker sidste år mistede livet i trafikken.

Nu lyder vurderingen fra både Vejdirektoratet, Rådet for Sikker Trafik og Transportministeriet, at 2020 formentlig ender med det laveste antal trafikdræbte i al den tid, man har målt antallet af trafikdræbte i Danmark, hvilket vil sige siden 1930’erne.

Det skriver Jyllands-Posten.

Indtil videre er der officielt kun opgjort tal for antallet af trafikdræbte til og med oktober. Her lyder tallet på 127 dræbte, hvilket er 23 pct. færre end i samme periode 2019. Men Vejdirektoratets trafiksikkerhedsansvarlige, afdelingschef Marianne Foldberg Steffensen, siger i sin vurdering af, hvordan hele 2020 vil ende:

– Jeg tror, at tallet for antallet af trafikdræbte bliver rekordlavt og formentlig ender på 155-160. Vi sidder lige nu og kigger på hvorfor. Og det ser ud til, at det ikke kun handler om en trafiksikkerhedsindsats, men i høj grad også om, hvor mange biler der har været på vejene i 2020, siger Marianne Foldberg Steffensen med hentydning til, at coronapandemien i lange perioder har haft reduceret trafikken voldsomt.

Minister peger på flere forklaringer

Transportminister Benny Engelbrecht glæder sig over det store fald i antallet af dræbte i trafikken, men han er heller ikke i tvivl om, at der er flere forklaringer:

– Det har været et godt år med færre dræbte i trafikken, men det er ikke sådan, at vi bare kan sige, at nu kører danskerne mere ansvarligt, er mindre fulde og kører mindre for stærkt. Der er nok en coronaeffekt, som betyder, at det er lidt mindre positivt, end det umiddelbart giver indtryk af, siger Benny Engelbrecht til Jyllands-Posten.

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet kom Havarikommissionen for Vejtrafikulykker for nyligt frem med en liste over de hyppigste grunde til, at der sker trafikulykker i Danmark.

Du kan se listen i galleriet ovenfor artiklen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu