Wilbek: Spanien har respekt for os

26. januar 2013 11:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Wilbek: Spanien har respekt for os
Billede mangler

Landstræneren er fortrøstningsfuld omkring Danmarks fysiske tilstand før søndagens finale. Henrik Møllgaard er klar til finalen trods skadet finger.

 

På lørdagens pressemøde forklarede landstræner Ulrik Wilbek, at han er meget fortrøstningsfuld omkring mulighederne for at vinde guld mod hjemmebaneholdet Spanien.

– Nu vil vi gerne vinde VM. Sidst var det tæt på mod Frankrig (2011), men der var de store favoritter. Nu er det mere ‘fify-fifty’, sagde Ulrik Wilbek på pressemødet i Barcelona.

Landstræneren bemærkede, at spillerne havde haft svært ved at sove efter den sene semifinale -sejr over favoritterne fra Kroatien fredag aften. Men han føler sig sikker på, at kræfterne er intakte efter en turnering, hvor Danmark ikke er blevet presset til det yderste endnu.

– Det bliver fantastisk spændende at se, om vi komme gennem deres offensive forsvar. Har vi kræfterne ? Men jeg kan ikke forestille mig andet, end at vi er friske til den finale, sagde Ulrik Wilbek.

– Vi har ikke mødt ret mange hold, der dækker offensivt i forsvaret. I hvert fald ikke i de seneste kampe. De står godt i det lidt skæve 4-2-forsvar, og der skal vi forsøge at løse den opgave, forklarede Ulrik Wilbek om spaniernes gode forsvar foran målmandsprofilen Arpad Sterbik.

Men Danmark har god grund til optimisme, selvom Spanien har hjemmebane i Barcelona. De seneste fire gange Danmark har mødt Spanien, er det endt med dansk sejr i tætte kampe.

– Det har været meget tætte kampe, som er  endt med, at vi har vundet hver gang. jeg er sikker på, at Spanien har stor respekt for os, ligesom vi har respekt for dem, sagde Ulrik Wilbek.

Det element hæfter playmaker Rasmus Lauge sig også ved. Han ville godt love dansk sejr over for TV2 News lørdag formiddag.

– Vi har været gode på de rigtige tidspunkter, og i de sidste par kampe, der har Spanien godt vidst, at vi havde overskuddet i de sidste minutter af vores indbyrdes kampe, siger playmakeren om det mentale overskud ved at have vundet de seneste fire opgør mod finaelmodstanderen

– Det er ikke kun én gang, det er sket. Det er det mentale, der spiller ind, med at de godt ved, vi har vundet de seneste kampe. Skal vi ikke bare håbe, at vi gør det igen, tilføjede Rasmus Lauge.

Han var egentlig tilfreds med sin nattesøvn:

– Vi var nok først færdig med at spise klokken et om natten. Så går man lidt rundt på værelserne og spiller kort for at falde lidt ned. Men jeg har egentlig sovet ok.

Henrik Møllgaard kommer også til at spille finale, selvom hans finger er i skinne, efter den røg ud af led i semifinalen.

– Den må gerne blive pænere end det her. den er rød og hævet og utrolig grim. Det kan jeg godt leve med, hvis vi bare vinder VM-guld, sagde en frisk Møllgaard til TV2.

Skjern-spilleren er for alvor trådt ind på den store scene under sin debut ved en slutrunde. Finalen bliver særlig.

– Jeg glæder mig helt vildt. det har været en fantastisk oplevelse at være med hele vejen. Det kan ikke blive bedre end at stå i den her VM-finale mod Spanien, der er på hjemmebane. Jeg glæder mig lidt til at stå i det stormvejr

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu