ANNONCE

Danmark runder ny corona-milepæl

26. juni 2020 17:44 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

I Danmark er der nu officielt testet for coronavirus-smitte mere end en million gange.

Der er foretaget over en million test for coronavirus i Danmark, viser de seneste tal fra Danske Regioner på baggrund af et udtræk hos Statens Serum Institut (SSI).

Helt præcis er der udført 1.001.257 coronatest. Det betyder imidlertid ikke, at over en million danskere er blevet testet, da flere personer kan være blevet testet flere gange. Der er ikke tal for, hvor mange individer der er blevet testet.

Ud af den million tests er det samlede antal smittede registreret her til lands oppe på 12.675, viser den daglige smitte-opdatering fredag. Her kan man læse, at der mellem torsdag og fredag er registreret 39 nye smittetilfælde.

Af dem har 11.508 nået det stadie, der kaldes “overstået infektion”. Det betyder umiddelbart, at man er rask igen, men Danmark arbejder ikke med betegnelsen rask. Man har overstået infektionen, hvis man ikke er enten død eller indlagt 14 dage efter positiv-test.

Over 600 er døde

Siden opgørelsen torsdag er endnu en person smittet med coronavirus død, skriver SSI. Det bringer det samlede antal dødsfald, der kan relateres til coronavirus og den medfølgende sygdom Covid-19, op på i alt 604.

Tallet er nærmest rekordlavt. Hverken onsdag eller torsdag blev der registreret dødsfald. Danmark nåede 600 døde den 18. juni og siden da er altså kun fire dødsfald registreret, der kan kobles til sygdommen. 4,8 procent af alle positiv-testede dør af sygdommen ifølge tallene.

Antallet af indlagte er faldet med fem til 31. Af dem er 11 på intensiv afdeling, mens fire af de 11 er i en såkaldt respirator. Det er disse patienter, som er mest syge. En respirator er en maskine, der trækker vejret for patienterne.

SSI fremhæver i øvrigt på sin side for overvågningen af coronavirus, at det fra og med denne weekend ikke længere vil være tilfældet med daglige Covid-19-opdateringer. I stedet vil det kræve en større ændring, førend der offentliggøres nyt.

Godt nyt

Den melding kan tyde på, at virus-aktiviteten er så lav, at det ikke giver mening at opdatere så ofte. Ifølge Søren Riis Paludan, professor i virologi på Aarhus Universitet, er de nye tal i hvert fald godt nyt for den danske coronasituation.

– Det er igen en fortsættelse af den tendens, vi har set længe. Vi bliver ved med at have godt styr på epidemien. Tilsvarende ser vi stadigvæk ikke rigtig nogen effekt af genåbningen på indlæggelsestallene, siger Søren Riis Paludan.

Med faldet til 31 indlagte er antallet på det laveste niveau siden 15. marts. Ifølge Søren Riis Paludan har genåbningen af samfundet været en foreløbig succes, da epidemien ikke har genopblusset. Han tror, at der givet fortsat vil være kontrol over coronasmitten frem til vinterens ankomst.

– Jeg vil tro, at vi bliver ved med at have styr på epidemien – i hvert fald hen over sommeren og efteråret. Hvad der så sker over vinteren med en eventuel vinteropblusning, som man ser ved mange luftvejsinfektioner, det må vi se på det tidspunkt, siger Søren Riis Paludan.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu