Danmark i EM-semifinalen

15. februar 2013 23:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danmark i EM-semifinalen
Billede mangler

Både Jan Ø. Jørgensen og Tine Baun er blevet hjemme i Danmark for at forberede sig til næste måneds All England-turnering. Men ikke ikke desto mindre har det danske badmintonlandshold ved hold-EM i Rusland indtil videre levet op til forventningerne.

Efter sejre på 5-0 over både Norge og Tyrkiet i det indledende puljespil, blev det til sejr på 3-0 i kvartfinalen over Skotland. Dermed er Danmark klar til at spille semifinale lørdag mod England.

I kampen mod Skotland kom Danmark foran 1-0, da Joachim Fischer og Christinna Pedersen vandt 21-18, 21-17 over Paul van Ruetveld/Imogen Bankier.

Føringen blev udbygget af Hans-Kristian Vittinghus til 2-0, da han i herresingle besejrede Calum Menzies 21-5, 21-10.

– Jeg havde lagt en plan om at spille i højt tempo og stresse ham fra forbanen, og det lykkedes perfekt fra start. Samtidig følte jeg mig utrolig godt tilpas i hallen, så alle slag sad stort set, hvor de skulle, sagde Hans-Kristian Vittinghus.

I kvartfinalens tredje kamp skulle den bare 17-årige damesingle, Natalia Koch Rohde, forsøge at sikre Danmark den afgørende sejr.

Planen lykkedes. Caitling Pringle blev besejret 21-12, 21-12.

– Det er virkelig en uvant følelse, man står med, når man går ind på banen. Men det er en kæmpe oplevelse at få lov til at spille, siger landsholds-debutanten, der får ros af holdkammeraten Hans-Kristian Vittinghus.

– Natalia klarede det godt. Kampen var mest et spørgsmål om koncentration og fokus for hende. Det tacklede hun fint, og det var ikke til at mærke, hvis der var nogle nerver, sagde Hans-Kristian Vittinghus.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu