ANNONCE

Danmark kan teste langt flere

31. marts 2020 18:23 | Af: Newsbreak.dk

Hospitalerne kan teste 5.000 danskere om dagen, men langt færre blev testet i mandags.

(Citathistorie fra Politiken)

Statsministeren kalder flere coronatests “en forudsætning for, at vi igen kan åbne Danmark”, men Danmark udnytter ikke den testkapacitet, vi allerede har, skriver Politiken.

Selv om sundhedsvæsnet siden i fredags har været i stand til at teste 5.000 danskere om dagen, blev der i mandags testet langt færre. Det siger Per Jørgensen, som er vicedirektør på Rigshospitalet og Danske Regioners talsmand for den nationale testkapacitet:

– Lige nu har de mikrobiologiske afdelinger kapacitet til at levere 5.000 testsvar i døgnet, og Novo Nordisk vil kunne levere yderligere 1.000 om dagen i løbet af ganske få dage. Efterspørgslen på test i mandags lå på 3.200 test. Så der er ikke det store pres for at åbne ekstra op lige nu, siger han til Politiken.

Han tilføjer, at hospitalerne heller ikke i weekenden var i nærheden af at udnytte testkapaciteten fuldt ud. Det overrasker sundhedsordfører Liselott Blixt (DF):

– Det lyder underligt, at ikke flere danskere visiteres til at blive testet. De seneste dage har jeg hørt en lang række patientgrupper, som gerne vil testes, såsom fængselsbetjente, soldater og socialpædagoger på brugssteder. Jeg tænker også, der må være meget sundhedspersonale, som kan have behov for at blive testet. Det vil jeg spørge ministeren om, siger Blixt til Politiken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu