Danmark klædt på til håndbold-drama

21. januar 2013 21:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danmark klædt på til håndbold-drama
Billede mangler

Forberedt. De danske håndboldherrer har til gode at blive testet mod en af de øvrige topnationer. Men det bekymrer ikke flertallet af spillerne.

 

Ulrik Wilbeks mandskab har dog endnu til gode at møde en af forhåndsfavoritterne ved VM. Blandt spillerne er der dog ikke overvejende stemning for, at det skulle være et problem, at Danmark er kommet relativt udhvilet og smertefrit i kvartfinalen.

»Jeg synes, det er en fordel for os. Det ville være dumt at stå og sige, at det ikke er en fordel, at vi har haft kampe, hvor vi har kunnet skifte meget ud. Alt andet lige er vi ikke lige så trætte som måske Ungarn, som spiller mere med de samme. Vi har haft Qatar, Chile, Makedonien og Tunesien, hvor vi har skiftet rigtigt meget ud. Så du får mig ikke til at sige, at det er en ulempe for os. Jeg tror, der er mange andre hold, der hellere vil stå i vores situation end deres egen,« mener Kasper Søndergaard.

Svært at vide, hvor Danmark står

Heller ikke Niklas Landin kan se, at det skulle være et problem, at Danmark endnu ikke har mødt et af de andre tophold.

»Nej, det skal da ikke være et problem. Vi skal bare være, hvor vi skal være, når vi skal møde et af de bedste hold,« fastslår målmanden, der dog erkender, at danskerne står noget uvidende over for, hvor gode de selv er sammenlignet med det, som han kalder top 5-nationer.

»I kvartfinalen får vi set, hvor vi står i forhold til de bedste. Jeg synes da også, det har været specielt i forhold til de andre år, hvor vi har mødt et superhold og har fået en lille idé om, hvor vi stod.«

Og netop dét, at holdet ikke er blevet prøvet af under pres, føler René Toft Hansen er lidt af en ulempe.

»Hvis nu vi for eksempel står i en situation og er bagud med én med to minutter igen, har vi jo slet ikke prøvet at være der. Det betyder sgu meget, at man lige ved, hvem der skal byde ind hvornår. Men jeg vil så også sige, at der er mange, der har været med de andre gange, så mange spillere har prøvet det før i andre slutrunder. Men det er jo alligevel et halvt år siden,« siger stregspilleren.

Kasper Søndergaard hopper dog ikke med på bekymringen over, at det er et problem, at Danmark endnu ikke har mødt et rigtigt tophold. Heller ikke selv om han også er i tvivl om styrkeforholdet blandt VMs topnationer.

»Det eneste, jeg kan sige, er, at vi vinder ret sikkert over Island, mens Frankrig er meget presset mod Island. Ud fra den målestok ser vi fine ud. Ellers er det svært at sige. Jeg har set Spanien lidt. Og Kroatien virker stærke med en skræmmende kontra-fase. Men jeg synes, vi er helt oppe på deres niveau,« siger Søndergaard.

Forberedt på tilspidset situation

Han mener, at Danmark er klædt på, hvis situationen skulle opstå, at der står uafgjort med fem-seks minutter på uret, og modstanderen vælger at mandsopdække Mikkel Hansen, som det skete ofte ved OL i London.

»Det er vi klar til, for det har vi trænet på. Og de gange, hvor de er gået frem på Mikkel ved VM, synes jeg, vi er lykkedes med at komme til fine og fornuftige muligheder. I stedet for at der hele tiden er kommet arm op, og vi står og er i vildrede, er det lykkedes rimeligt godt. Så det vil ikke komme bag på os. Vi er forberedt på det, selv om vi ikke har prøvet det i kamp ved VM. Det vil jeg mene,« siger Søndergaard og får opbakning fra Landin.

»Vi har trænet rigtigt meget med, at Mikkel har været væk, og jeg synes, vi har vist, at vi godt kan løse det. Nu har vi også Møllgaard med, og Markussen har spillet fantastisk. Så vi har skytterne, som kan gå ind og træde til, når Mikkel er væk,« siger målmanden, der dog ikke kan give os en fornemmelse af, hvor Danmark står i forhold til de nærmeste konkurrenter.

»Det er helt umuligt at sige. Men hvis vi også fejer Polen eller Ungarn til side, så står vi også godt i forhold til Frankrig, Kroatien og Spanien. Udfaldet af kvartfinalen vil være en god retnings-pil i forhold til, hvordan vi står med de bedste. Hvis vi vinder kvartfinalen lige så let, som vi vandt over Tunesien, så begynder vi at være favoritter,« siger Landin.

Landstræner Ulrik Wilbek har det også fint med, at der ikke har været afgørelser i sidste minut for Danmarks vedkommende.

»Det er fint. For nervesystemet er det rigtig godt. Det kommer vi jo til nu, og det ved vi også godt. Jeg synes heller ikke, at kampen mod Rusland var så let. De var på minus to og havde en friløber. Det var ikke sådan en, der var givet. Men det er rigtigt, det er endt med sikre sejre. Det bliver spændende på onsdag (i morgen, red.), det er helt sikkert,« siger Ulrik Flowerpower01Wilbek. B

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu