Danmark kollapser i ishockey-VM

15. maj 2012 17:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danmark kollapser i ishockey-VM
Billede mangler

Danmark er meget tæt på at få hjemmebanefordel i næste års kvalifikationskampe til OL i Sotchi, men ellers er der intet som helst positivt at tage med fra holdets sidste optræden ved ishockey-VM i Stockholm.
Danmark tabte 2-6 til Norge i en tam forestilling, hvor alle danske forsvarsdæmninger brød sammen, da Norge først havde slået hul.
Heldigvis for Danmark vandt Canada samtidig over Hviderusland i Helsinki, og dermed ligger det fast, at hviderusserne ikke kommer forbi danskerne i den samlede stilling.
Nu kan kun en mirakuløs fransk slutspurt tage hjemmebanefordelen fra Danmark i OL-kvalifikationen. Frankrig skal slutte som mindst nummer syv ved VM, hvis de skal tage fusen på danskerne.
Men tilbage står, at det danske landshold i hvert fald ikke selv gjorde noget for at forbedre positionen i det samlede regnskab.
Som frygtet blev benene og hovederne tunge blot 18 timer efter sejren over Letland, da Norge kom på 1-0. Nordmændene skød i anden periode 10 gange på Frederik Andersens mål og scorede fem mål i løbet af 13 håbløse minutter.
I den periode bestod den danske modstand mest i at give igen i et gevaldigt slagsmål, hvor 10 spillere var involveret, og hvor Jannik Hansen som den mest aggressive endte med at blive idømt matchstraf.
Norge har et disciplineret og godt sammenspillet hold, der har haft et rigtigt godt VM, og som allerede inden kampen var klar til kvartfinalen. Men særligt oplagte virkede de ikke, før Danmark selv inviterede dem indenfor i skydeteltet.
Uanset at det hårde program tjener som en del af forklaringen, kunne danskerne ikke være anden periode bekendt, og det så spillerne til alt held ud til at have kaperet, da de vovede sig ud på isen til de sidste 20 minutter ved dette VM.
Morten Madsen og Morten Poulsen fik scoret to danske mål i en sidste periode, hvor danskerne forsøgte at rette lidt op på bedrøvelighederne, og hvor nordmændene ikke skulle have noget klinket før kvartfinalerne.
Men det var betegnende for den samlede danske indsats, at Lars Eller sluttede med at få en 10 minutters straf og at overfuse dommerne.
Halvandet minut senere var det slut, og dermed slutter Danmark VM på en 13. plads med fire point efter én sejr og seks nederlag.
Den store katastrofe og en helt unødig nedrykning blev afværget med sejren over Letland, men derudover kan VM i Stockholm med et af historiens stærkeste danske landshold dårligt betegnes som andet end en skuffelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu