Danmark kunne ligge død i tre år

30. marts 2012 17:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danmark kunne ligge død i tre år
Billede mangler

Eurolandene har i dag vedtaget en redningspakke til det svimlende beløb 6.000 milliarder kroner – men hvor meget er det egentlig?
Når man lægger hele den danske produktion sammen for et år, så arbejdede vi ifølge Danmarks Statistik for 1.786 milliarder kroner i 2011. Det vil sige, at alt fra dine rundstykker om morgenen, dit lægebesøg i løbet af dagen og dit overarbejde sidst på aftenen er talt med.
Hvis Danmark fik hele den nye redningsfond, så ville alle danskere kunne gå i hi i mere end tre år. Uden at nogen rørte en finger, ville kongeriget simpelthen køre videre økonomisk.
Man kunne også købe 280 storebæltsbroer til en pris på 21,4 milliarder kroner per styk. Det svarer i kilometer til en kæmpe bro knap tre gange rundt om Sjælland.
Hvis Danmark pludselig blev ramt af en hypokonder-epidemi, så kunne vi med redningsfondens i baglommen bygge ti supersygehuse i hver eneste af Danmarks 98 kommuner. Hvert supersygehus koster nemlig kun seks milliarder kroner.
Ifølge økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er der ikke danske skattekroner indblandet i redningsfonden. Og hvis alt går galt i Danmark, så kommer fonden os ikke til hjælp, da vi har stemt nej til euroen som valuta.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu