ANNONCE

Danmark nøler i EU-drama

9. december 2011 12:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danmark nøler i EU-drama
Billede mangler

Danmark bliver nødt til at nærstudere aftalen, som de 17 eurolande i nat blev enige om, før der kan træffes en beslutning, siger Nikolaj Wammen (S).
Folketingets Europaudvalg mødtes fredag formiddag for at drøfte nattens udvikling på EU-topmødet i Bruxelles, hvor de 17 eurolande valgte at bryde ud og fortsætte forhandlingerne uden de øvrige medlemslande.
Udover de 17 eurolande er yderligere seks lande inviteret med for at høre, i hvilken retning en aftale peger og hvad, den vil betyde. Og Danmark kan ikke bare kaste sig ind den aftale, før den er nærstuderet, fortæller europaminister Nikolai Wammen
“Vi vil nu møde frem og høre, hvad det er, de 17 lande er nået frem til. Derefter må vi fra dansk side forholde os til, om det er noget, vi har lyst til at deltage i eller ej. Det skal også vurderes i regeringen og i Folketinget,” siger Nikolai Wammen.
Det er vigtigt at bevare overblikket i en situation, der har udviklet sig i en uventet retning, siger Nikolai Wammen
“Det er en naturlig måde at gøre det på ovenpå et forløb, som jeg tror, har overrasket de fleste. Hvis man får et tilbud, så skal man kende det, før man siger ja eller nej,” uddyber han.
Danmark er dog stadig bundet af vores EU-forbehold, som kan sætte en stopper for dansk deltagelse i den nye koalition. Men Nikolai Wammen vil endnu ikke spekulere på, om det kan resultere i en hurtig folkeafstemning om netop forbeholdene.
“Jeg vil ikke spekulere på det ene eller andet forbehold nu. Vi har en proces i EU, hvor 17 lande har sagt, at de vil gå videre. De har inviteret Danmark til at høre om planerne, og det møder vi selvfølgelig op til. Herefter må vi i regeringen og Folketinget beslutte, hvilken vej vi vil gå,” siger Nikolai Wammen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu