ANNONCE

Danmark risikerer skybrud

28. maj 2013 17:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danmark risikerer skybrud
Billede mangler

Står dit loftsvindue åben over det nye fladskærms-TV, eller ligger de nymalede døre i haven og tørrer, så skal du se at få lukket vinduet og hente dørene indenfor, for i løbet af den sene eftermiddag eller aften tirsdag kan der komme masser af regn.
Allerede nu oplever nordsjællænderne kraftige byger, men regnen kan også ramme resten af landet over de kommende timer. Så kraftigt, at der er tale om skybrud, lyder risikomeldingen fra DMI.

 

De store mængder af vand fra oven kommer fra det sydlige Sverige, men meteorologerne kan endnu ikke slå endeligt fast, om det bliver til skybrud, som er defineret ved, at der falder mindst 15 millimeter regn på en halv time, eller om det blot ender i tordenbyger.

Med skybrud er der også risiko for, at lavtliggende områder bliver oversvømmet, at kældre kan ende som soppebassin, og at der er nedsat sigtbarhed og meget vand på kørebanerne.

Bolius, Boligejernes Videncenter, anbefaler ved risiko for skybrud blandt andet, at man lukker ventilationshuller i ydervæggene, at man tjekker afløb og tagrender for blade og andet, der kan sætte en stopper for, at vandet løber frit, og at man husker at tømme kældergulvet og købe sandsække, som kan suge vand.

Kun Bornholm risikerer ifølge DMI ikke skybrud i løbet af tirsdagen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu