ANNONCE

Danmark rusket igennem: Her kom der stormvind

28. januar 2016 07:26 | Af: Matias Mortensen

Danmark går vejrmæssigt nogle efterårsagtige dage i møde, efter et voldsomt blæsevejr natten til torsdag trak ind over landet.

Danmark rusket igennem: Her kom der stormvind
DMI advarer mod kraftig vind. Foto: Scanpix

Et heftigt blæsevejr rykkede onsdag aften og natten til torsdag ind over landet fra vest, og det fik onsdag DMI til at udsende et varsel om vindstød af stormstyrke i Nordvestjylland. Det blev dog ikke helt så blæsende som frygtet.

– Det er egentlig forløbet ganske fredeligt. Der, hvor der blev målt mest vind, var ved Skagen Fyr, hvor der klokken et i nat blev målt 51 knob (ca. 26 meter i sekundet), som er storm, siger Vagthavende meteorolog ved DMI Trine Pedersen torsdag morgen til Newsbreak.dk.

Det var kun i enkelte vindstød, at der blev målt stormstyrke, mens middelvinden i det emste af landet i løbet af natten har været oppe på kulingstyrke, og man kan også godt regne med at blive blæst godt igennem, hvis man bevæger sig uden for torsdag.

– Vinden er ved at lægge sig lidt, men der bliver fortsat jævn til hård vind fra vest i hele landet, siger Trine Pedersen.

Efterårsagtigt vejr

Først på dagen, vil der være byger, men i løbet af dagen skulle det klare op, så alle i landet skulle få mulighed for at få solen at se i dag. Natten til fredag vil der så komme regnvejr ind over landet igen.

De næste par dage, fortsætter i omtrent samme sti.

 

– Det er sådan noget ustadigt blæsende vejr fra vest og sydvest. Det er næsten helt efterårsagtigt, siger trine Pedersen.

Temperaturerne de næste dage forventes dog at holde sig i det milde hjørne for årstiden, oplyser hun. Dagtemperaturerne kommer op omkring fem grader, og nætterne bliver fortsat frostfri.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu