Danmark sender 20 millioner ekstra til Mali

7. marts 2013 08:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danmark sender 20 millioner ekstra til Mali
Billede mangler

Danmark har besluttet at give en ekstra hjælpende hånd til Mali, hvor internationale styrker forsøger at bekæmpe militante islamister i den nordlige del af landet.

 

I alt 20 millioner kroner ekstra har udviklingsminister Christian Friis Bach (R) bevilget for at forbedre den humanitære situation for 600.000 maliere, som har et akut behov for mad og drikke.

Beslutningen er blevet truffet, efter forrige uges udviklingsministermøde i Bruxelles med Mali på dagsordenen. Her blev det slået fast, at der er problemer med beskyttelse, adgang til at få nødhjælp frem og regionens fødevarekrise, som i Mali er blevet forværret af konflikten.

»Jeg nærer ligesom mine EU-kolleger udtalt bekymring for den humanitære situation i det nordlige Mali. Udover at jeg naturligvis vil styrke genopbygningen af landet, er der akut behov for beskyttelse af civilbefolkningen og for at få mad frem til de, der er allerhårdest ramt af krisen. Det drejer sig både om befolkningen i det nordlige Mali, de internt fordrevne i Mali og de mennesker, krisen har tvunget på flugt til nabolandene,« siger Christian Friis Bach i en udtalelse.

Det bliver dog ikke nemt, understreger ministeren.

»Kampene har gjort adgangen til det nordlige Mali vanskelig og forhindret mange af de humanitære organisationer i at arbejde effektivt. Heldigvis er der også specialiserede internationale organisationer, der har kunnet få adgang,« siger ministeren og fortsætter:

»FNs fødevareprogram World Food Programme har bragt mad frem blandt andet med både på Nigerfloden og den internationale Røde Kors komite har fortsat aktiviteter, der beskytter de civile ofre for krigen i det nordlige Mali. Derfor går de 20 millioner kroner til de to organisationer,« siger Christian Friis Bach.

Ifølge FNs seneste tal mangler 585.000 maliere i øjeblikket fødevarer i det nordlige Mali og omkring 162.000 i den sydlige del af landet. Det bliver anslået af cirka 243.000 er blevet internt fordrevne i Mali og 189.000 maliere er flygtet til nabolandene.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu