Danmarks søde hævn

25. januar 2013 23:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danmarks søde hævn
Billede mangler

Vi mødte muren mod Kroatien ved OL. Fredag aften var det payback-time

 

Søren Paaske og Jan Mitchell

spa@sporten.dk, jll@sporten.dk

For hulen hvor føles det bare dejligt at få revanche. Ja undskyld deroppe, men i sport er der altså ikke plads til at vende den anden kind til og alt det der.

Kroaterne ydmygede vores danskehåndbolddrenge ved OL i London i sommer ved at vinde 32-21. Nu har vi fået hævn.

Danmark er i VM-finalen og klar til den helt store håndboldfest søndag aften mod værtsnationen Spanien foran 16.000 tilskuere i den mægtige Palau Sant Jordi i Barcelona.

Og sikke et sted at vinde den første danske VM-guldmedalje nogensinde, hvis det kommer så vidt. Og hvorfor ikke. Når vi kan slå de dygtige kroater, kan vi slå alle.

Det var nu svært at se fra start, hvordan Kroatien er kommet af sted

med at vinde over både hjemmeholdet Spanien og efterfølgende OL-guldvinderne fra Frankrig – endda med hele syv mål – på deres vej til semifinalen mod Danmark.

For det danske hold var i dén grad tændt på at vise, at sidste sommers kroatiske nedtur i London var en enlig svale. Efter 10 minutters forrygende storm-håndbold førte Danmark 6-1. Men det kunne have været 9-1, hvis blandt andre Henrik Møllgaard havde været lidt mere skarp i afslutningerne.

Har lært af fejl

Efterhånden kom Kroatien dog i gang, og da Møllgaard var dobbelt uheldig med først at få ringfingeren slået af led og derefter blive tildelt en udvisning oveni, fordi han ikke gik korrekt ud af banen for at få behandling, sneg kroaterne sig ind i opgøret igen.

Henrik Møllgaard fik heldigvis sat fingeren på plads igen og kom tilbage i kampen, og han var med til at binde et utroligt godt dansk forsvar sammen i første halvleg, hvor kroaterne virkelig måtte slide sig til deres 11 mål.

Det gode forsvar lukrerede Niklas Landin også på, og han viste verdensklasse i det dansk mål.

Desværre gik den danske målmaskine noget i stå midt i første halvleg, især fordi der fortsat blev brændt for mange chancer af danskerne. For eksempel havde Hans Lindberg fire afbrændere på fem forsøg, og det gav Lasse Svan Hansen spilletid fra anden halvlegs start.

Så sad man så dér med den samme gode følelse, som midtvejs i kvartfinalen mod Ungarn. Hvor danskerne jo gik helt i stå efter pausen og var tæt på at smide en sikker pauseføring i kloakken.

Og især da Kroatien valgte at mandsopdække Mikkel Hansen, begyndte nerverne at dirre. For det var præcis det taktiske kneb, som det danske hold ved OL havde så lidt modgift over for.

Men Danmark har lært af sine fejl. Både for et halvt år siden i London. Og forleden mod Ungarn.

Et overraskende langsomt og idéfattigt kroatisk mandskab blev sikkert spillet ned og ud af VM-finalen. Og så var hele Palau Sant Jordi pludselig røde og hvide med Frank Arnesen i højtaleren.

Nu har Danmark en dejlig lang hviledag til at restituere og samle de sidste kræfter til et ordentligt brag søndag aften. Til at vise endnu en gang, at vi har et af klodens bedste landshold i håndbold.

Nej, jeg korrigerer.

Vi vil se, at VI har verdens bedste håndboldherrer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu