Danmark spærrer uskyldige flygtningbørn inde

21. marts 2012 12:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danmark spærrer uskyldige flygtningbørn inde
Billede mangler

Flygtningebørn og -familier bliver sat bag lås og slå herhjemme imod internationale regler.
Det påpeger Dansk Flygttningehjælp, der netop har foretaget en opgørelse over problemets omfang. I 2011 sad 25 børn og fem familier frihedsberøvet i Ellebæk-fængslet i Nordsjælland. Nogle af dem sad fængslet helt op til 21 dage.
Det er et brud på FN’s Børnekonventionen, mener organisationen.
“Det er meget svært at se, at en sådan frihedsberøvelse er i overensstemmelse med kravet om at sætte barnets tarv i første række,” siger asylchef i
Dansk Flygtningehjælp Eva Singer, der er dybt overrasket over omfanget af indespærringen.
Også fra Christiansborg lyder der forargelse over fængslingerne. De Radikales Zenia Stampe vil nu tage sagen op med ministeren.
“Spørgsmålet er, hvor mange der egentlig har siddet 21 dage indespærret, for det er sørme meget for et barn. Det kan være stærkt traumatisk for børn. Derfor vil jeg gerne have det samlede billede,” siger hun til Newspaq.
I Dansk Flygtningehjælp lyder det, at de uledsagede flygtningebørn bør sendes langt hurtigere videre til almindelige asylcentre, og at det bør være tilstækkeligt blot at indespære den ene forælder i flygtningefamilier, hvor man har brug for at undersøge, hvad der er op og ned i den konkrete sag.
“Jeg er bedrøvet over, at det her sker i et land som Danmark, hvor jeg mener, vi bør kunne finde andre måder at gennemføre asylproceduren på, end ved at frihedsberøve børn,” siger Eva Singer.
Det er Børnekonventionens artikel 3, som Dansk Flygtningehjælp mener, at indespæringen overtræder. Den lyder:
“I alle foranstaltninger vedrørende børn, hvad enten disse udøves af offentlige eller private institutioner for socialt velfærd, domstole, forvaltningsmyndigheder eller lovgivende organer, skal barnets tarv komme i første række.”

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu