ANNONCE

Danmark vil dominere VM i cykling

14. september 2019 09:19 | Af: Ritzau Fokus

Ved VM i Yorkshire stiller Danmark med et uhyggelig slagkraftigt enkeltstartsskyts for U23-ryttere.

Danmark vil dominere VM i cykling
Mikkel Bjerg (i midten) skal forsøge at genvinde den VM-guldmedalje, som han de to seneste år har hentet på U23-enkeltstarten. (Arkivfoto) Foto: Ntb Scanpix/Reuters

Guld og sølv ved U23-EM i enkeltstart i 2019. Den dobbelte forsvarende U23-verdensmester samt bronzevinderen fra 2018 på startlisten. Og alle med dansk pas.

Der er ikke noget at sige til, at der er medaljedrømme i den U23-trup, som Danmark sender til VM i landevejscykling, der indledes 21. september i engelske Yorkshire.

– Vi stiller med et exceptionelt stærkt enkeltstartshold til VM. Danmark er den helt store enkeltstartsnation i U23-kategorien, og forventningerne er tilsvarende høje, siger landstræner Anders Lund i en pressemeddelelse.

Med bĂĄde den forsvarende verdensmester (Mikkel Bjerg) og den forsvarende europamester (Johan Price-Pejtersen) til start har Danmark fĂĄet to ekstra pladser pĂĄ startlisten til VM-enkeltstarten for U23-ryttere.

Det betyder, at også Mathias Norsgaard Jørgensen, som vandt VM-bronze i disciplinen i 2018, samt Morten Hulgaard er til start.

Her er mĂĄlet

Målsætningen er derfor også høj. VM-titlen skal forsvares, men drømmene rækker længere end det.

– I et ikke helt urealistisk drømmescenarie stĂĄr vi med mere end Ă©n medalje, nĂĄr enkeltstarten er kørt, siger Anders Lund.

I linjeløbet stiller Danmark med seks ryttere. Af de fire enkeltstartsryttere er det kun Price-Pejtersen, som ikke skal køre linjeløbet.

De tre øvrige får selskab af Andreas Stokbro, Andreas Kron og PostNord Danmark Rundt-vinderen Niklas Larsen.

Medaljechancer i et linjeløb er altid svære at vurdere, og især det belgiske hold aftvinger respekt.

– Der er mange potentielle vindere af det her VM, og belgierne stiller med et halvt World Tour-hold med Jasper Philipsen i spidsen, og der bliver vi nødt til at køre klogt og overveje vores modtræk meget grundigt, nĂĄr de spiller ud, lyder det fra Anders Lund.

De danske VM-trupper hos elitekvinderne og eliteherrerne udtages henholdsvis søndag og mandag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu