Danmark vil gå efter EM 2020

2. marts 2013 14:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danmark vil gå efter EM 2020
Billede mangler

Det fastslog Allan Hansen, formand i DBU, da han lørdag formiddag holdt tale ved DBUs repræsentantskabsmøde i Odense.

– Det er en unik chance for et land som Danmark for at blive en del af en EM-slutrunde, og derfor bør vi set med mine øjne som udgangspunkt være positive for at forsøge at komme i spil, sagde Allan Hansen, som ser muligheder, selvom Danmark ikke lever op til de stadionkrav, UEFA har fastlagt.

– Stadionkravene gør umiddelbart, at Danmark ikke vil kunne komme i betragtning, men der er givet mulighed for, at der i relation til de indledende gruppekampe og ottendedelsfinalerne vil kunne dispenseres fra mindstekravet på 50.000 tilskuere, lød det fra formanden.

– Der er mange aspekter, der bør indgå i en samlet vurdering af, om vi fra dansk side skal ansøge om værtskabet til en pakke indeholdende en indledende gruppe samt en ottendedelsfinale. Først og fremmest præmisserne for et værtskab og for det andet, hvilken betydning det vil få, hvis det danske landshold ikke kvalificerer sig til slutrunden, og en slutrunde her i Danmark i så fald bliver uden dansk deltagelse, fortsatte han.

EM i 2020 er 60-års jubilæum for den første EM-slutrunde, og det er i den anledning, at UEFA har valgt at afholde mesterskaberne på utraditionel vis. Lykkes det Danmark at blive valgt som en af værterne, så skal kampene spilles i Parken, hvor der er plads til 38.000 tilskuere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu