Danmark vil sende Lykketoft til tops i FN

12. marts 2013 08:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danmark vil sende Lykketoft til tops i FN
Billede mangler

Danmark opstiller Mogens Lykketoft (S) som kandidat til posten som formand for FNs Generalforsamling fra 2015-2016. Det oplyser Udenrigsministeriet.

 

Den tidligere partiformand og udenrigs- og finansminister bliver formelt indstillet til hvervet i New York allerede tirsdag.

»Det er med stor glæde, at jeg kan meddele, at Danmark i dag vil præsentere Folketingets formand Mogens Lykketoft som kandidat til den prestigefyldte post som formand for FNs 70. Generalforsamling, der løber fra september 2015 til september 2016. Med Mogens Lykketoft stiller Danmark en overordentlig velkvalificeret kandidat til denne vigtige post, som Danmark aldrig tidligere har besat,« udtaler udenrigsminister Villy Søvndal (SF) i en pressemeddelelse.

Formandsposten i FNs Generalforsamling går på omgang mellem de fem regionale valggrupper, og det er den vestlige gruppes tur at besætte posten for den 70. Generalforsamling i fra 2015 til 16. Valget af formand finder sted i juni 2015, og formanden tiltræder sin stilling i september 2015.

Der er ikke på nuværende tidspunkt opstillet andre kandidater til posten.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu