Danmark ydmyget og tyret

27. januar 2013 18:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danmark ydmyget og tyret
Arkivfoto: Facebook.

VM-finalen blev en lang nedtur for Danmark, der fejlede sig til pinligt nederlag

 

Føj for en led nedtur! Hvor kan man dog sætte sig ind i den skuffelse, som de danske håndboldherrer lige nu udtrykker gennem tomme ansigter forvredet i ærgrelse.

Det gik galt i 1967. Det gik galt for to år siden i Malmø. Og nu står vi der igen – denne gang i Palau Sant Jordi i Barcelona – med et nederlag i en VM-finale. Skal Danmark da aldrig nogensinde have det verdensmesterskab i herrehåndbold?

Det er nu ikke fordi, Danmark på nogen måde havde fortjent guldet i år. For gennem stort set hele kampen spillede holdet så nervøst og usammenhængende, at Danmark med det niveau også kunne have tabt til Chile og Qatar.

Det hele begyndte med en kæmpe fejlaflevering af Rasmus Lauge. Og efter bare fire minutter og 16 sekunder måtte Ulrik Wilbek tage sin første timeout med 3-0 til Spanien på måltavlen.

Meget tidligt for landstræneren at føle behov for at gribe ind, men helt rigtigt set. For der var noget meget råddent i den danske trup. Og det skulle vise sig at komme til at stinke fælt gennem hele kampen.

Niklas Landin begyndte ellers godt i målet, men hans holdkammerater i den anden ende havde slet ikke fået indrettet sigtekornet, og så kunne Spanien igen og igen piske løs på den danske selvtillid med en syndflod af kontraløb.

Det tog efterhånden også pippet fra Landin, der ikke fik fat i selv de letteste skud. Jannick Green kom ganske vist ind og gjorde det flot i en periode, men angrebsmæssigt var det danske spil så ringe, at man blot måtte undre sig over, at Spanien kun førte 8-7 efter 17 minutter.

Så var det, at en meget skidt spillende Bo Spellerberg smed bolden væk en række gange, mens Jesper Nøddesbo, Anders Eggert og Nikolaj Markussen kappedes om, hvem der kunne skyde længst ved siden af. Markussen vandt med flere meter.

Men ingen danskere leverede på dagen. Hverken offensivt eller – som finalen skred frem – defensivt.

Aldrig i nyere tid har man set et dansk herrelandshold lave så mange fejl i så afgørende en kamp, hvor første halvleg endte pinlige 18-10 til et tændt spansk hold, der effektivt udnyttede de mange danske brølere til at afgøre VM-finalen allerede efter de første 30 minutter.

Og den danske nedsmeltning fortsatte bare med tiltagende styrke i anden halvleg. Og endte i den største og mest pinlige ydmygelse af et dansk landshold nogensinde. Arpad Sterbik tog alt. Men de danske spillere gjorde også livet let for den spanske målmand.

Aldrig er en VM-finale vundet så stort. Aldrig har et landshold under Ulrik Wilbek tabt så stort. VM-sølv ser da fint ud i statistikken. Men hold op hvor smager en andenplads ikke særligt godt, når man kan levere sådan en gang bras i en VM-finale.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu