Jørgen valgte Danmarks grimmeste juletræ: – Jeg gik fra at være idiot til at være genial

22. november 2017 13:39 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Aars har de seneste dage fået massiv omtale på grund af byens juletræ.

– Søndag morgen var jeg en idiot, mandag aften var jeg genial.

Sådan beskriver Jørgen Sørensen de seneste dages massive opmærksomhed omkring juletræet på Kirketorvet i Aars. Juletræet er blevet kendt som Danmarks grimmeste juletræ, og Jørgen Sørensen er som koordinator for jyleoppyntningen i Aars Handelstandsforening ansvarlig for juletræet.

Jørgen Sørensen fortæller til Newsbreak.dk, at de er tre personer – alle ved navn Jørgen – i handelsstandsforeningens juletræsudvalg. De efterlyser hvert år juletræer hos private personer.

– Hvis vi skal have nogle træer, der ser ok ud, så skal de helst stå i en have, siger Jørgen Sørensen, der i flere årtier har haft hvervet med juletræsudvælgning og -opsætning uden nogen videre opmærksomhed.

I år havde de dog et par træer noteret fra sidste år, og det endte med at blive et af dem, der skulle bruges til pladsen på Kirketorvet. Jørgen Sørensen var ikke ude at se træet igen i år, men han kunne straks se, at den var gal, da træet blev sat op for omkring to uger siden.

– Dengang det kom op, der tænkte jeg godt nok, “det er fandeme løgn,” fortæller Jørgen Sørensen.

Stod halvanden uge i ubemærkethed

Han valgte dog ikke at sige noget til det, da det er frivillige personer, der arbejder med at sætte træet op, og Jørgen Sørensen mente derfor ikke, at han kunne være bekendt at få dem til at tage træet ned igen.

Efter halvanden uges liv i relativ ubemærkethed, fik det splejsede og skæve juletræ dog pludselig opmærksom på sociale medier i løbet af weekenden, og siden skrev mange nyhedsmedier om “Danmarks grimmeste juletræ”.

Derfor gik krisehåndteringen i gang i Aars Handelsstandsforening.

– Hele søndagen bliver jeg kimet ned af mennesker, og der skulle vi bare have det ned, fortæller Jørgen Sørensen.

– Vi finder aldrig sådan et træ igen

Mandag var der fundet et træ som afløser, og Jørgen Sørensen skulle til at arrangere at få fjernet det skæve juletræ. Men stemningen omkring træet havde pludselig vendt sig, og masser af brugere på sociale medier opfordrede til at lade træet stå. Handelsstandsforeningen lyttede til opfordringerne, og vil nu – kønt eller ej – lade juletræet stå.

Jørgen Sørensen er nu en rigtig glad mand.

– Jeg har det godt med, at Aaars er kommet på landkortet på en skæv og anderledes måde, siger han.

Han kan ikke afvise, at Aars Handelstandsforening næste år vil forsøge at følge op på juletræssagen. Han er dog ikke sikker på, at det vil give samme effekt at finde et grimt træ igen.

– Vi finder heller aldrig sådan et træ igen, konstaterer han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu