ANNONCE

Så du med? Indsamling runder kæmpebeløb

7. februar 2021 05:58 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Årets Danmarks Indsamling har oversteget forventningerne og nået cirka 32 millioner mere end sidste år.

Så du med? Indsamling runder kæmpebeløb
Lørdag aften kuliminerede Danmarks Indsamling med et stort tv-show på DR sendt fra Tinghallen i Viborg. I alt blev der indsamlet 120.409.254 millioner kroner. Foto: PR foto/Free

120.409.254 millioner kroner har Danmarks Indsamling samlet ind til coronaramte børn verden over.

Det står klart, efter at indsamlingen lørdag aften sluttede med et stort tv-show på DR sendt fra Tinghallen i Viborg.

Det fortæller formanden for Danmarks Indsamling, Mulle Juul Korsholm, der også er kommunikationsrådgiver for Folkekirkens Nødhjælp.

– Det er fuldkommen overvældende, at danskerne igen i år har vist, at selv om det er hårdt for tiden at være dansker, så er der stadig overskud til at hjælpe nogen, der har det endnu værre end os selv, siger hun.

Det store beløb kommer bag på Mulle Juul Korsholm, da der til sammenligning blev indsamlet 82 millioner sidste år – altså 38 millioner mindre.

– Jeg tror, en af de ting, der gør, at danskerne har doneret så meget, er, at vi jo alle sammen har prøvet at leve i skyggen af corona, siger hun.

Besværliggjort af corona

Det flotte resultat bliver ikke mindre bemærkelsesværdigt af, at folkene bag Danmarks Indsamling har været nødt til at aflyse flere normale indsamlingsarrangementer på grund af pandemien.

– Rigtig mange af vores lokale arrangementer her i landet som efterskoler, der samler ind, gymnasier, der holder fredagscaféer, og børn, der laver gode gerninger på biblioteker og så videre har jo ikke været muligt.

– Men heldigvis har danskerne været kreative og alligevel fundet corona-venlige måder at engagere sig i den gode sags tjeneste, siger Mulle Juul Korsholm.

De mange millioner skal nu bruges på at hjælpe børn, der lider under coronapandemiens konsekvenser i 13 af verdens fattigste lande i Afrika, Mellemøsten og Asien.

Her skal pengene blandt andet hjælpe dem med at få mulighed for at komme tilbage i skole, sikre at de får nok mad, og at de også har mulighed for at få vacciner og lægehjælp.

Danmarks Indsamling er et samarbejde mellem DR og 12 humanitære organisationer, der årligt samlet ind til mennesker i verdens fattigste lande.

Den første indsamling var i 2007.

Fakta

Danmarks Indsamling har indsamlet over en milliard

Danmarks Indsamling bliver hvert år afholdt for at samle penge ind til velgørende formål i Afrika, Asien, Latinamerika og Mellemøsten.

Arrangementet fik sit startskud i 2007 og har siden da samlet mere end en milliard kroner ind.

Bliv klogere på, hvad de tidligere indsamlinger er gået til, her:

* 2007: Danmarks Indsamling samlede ind under overskriften “Stop aids-katastrofen i Afrika”. Der blev i alt samlet 55,2 millioner kroner ind.

* 2008: I 2008 blev der samlet ind til at forbedre overlevelsesmuligheder for de mest udsatte gravide. Der blev i alt samlet 68,8 millioner kroner ind.

* 2009: Der blev i alt samlet 72 millioner kroner ind under temaet “Giv afrikanske familier en fremtid”, der skulle sikre mad, medicin og skolegang til afrikanske familier og børn.

* 2010: I sit fjerde år satte foreningen en indsamlingsrekord, der stadig står den dag i dag. 130 millioner kroner blev indsamlet til Afrikas kvinder og ofre for jordskælvet i Haiti.

* 2011: Danmarks Indsamling 2011 havde til formål at støtte Afrikas unge, så de kunne få en uddannelse. Der blev i alt samlet 87 millioner kroner ind.

* 2012: Den sjette udgave af Danmarks Indsamling samlede 76,1 million ind til børn på flugt.

* 2013: Under temaet “Støt din landsdel i kampen om at samle ind til Afrika” blev der samlet knap 76 millioner kroner ind.

* 2014: I den ottende udgave af Danmarks Indsamling samlede foreningen knap 88 millioner kroner ind under overskriften “Når mor mangler”.

* 2015: 100 millioner kroner blev samlet ind “mod uretfærdighed”.

* 2016: På indsamlingens 10-års jubilæum samlede foreningen 97 millioner kroner til 17 projekter i Afrika, Asien og Latinamerika.

* 2017: Under overskriften “Intet barn må sulte” samlede foreningen 90 millioner kroner ind.

* 2018: Danmarks Indsamling samlede 78 millioner kroner ind til hjemløse børn.

* 2019: Foreningen samlede penge ind til at styrke verdens piger. Resultatet var 73 millioner kroner.

* 2020: Danmarks Indsamling resulterede i en indsamling på 82 millioner kroner, der skulle gå til at hjælpe børn på flugt.

* 2021: I år blev der indsamlet over 120 millioner kroner til at hjælpe børn, der lider under coronapandemiens konsekvenser i 13 af verdens fattigste lande.

Kilder: Danmarks Indsamling.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu