ANNONCE

Danmarks sidste cirkuselefanter er fri

30. maj 2020 20:14 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

De fire elefanter er nu sluppet fri i deres nye hjem.

Elefanterne Lara, Djungla, Jenny og Ramboline har indtaget maneger og scener verden over. De fire tidligere cirkuselefanter er nu officielt gået på pension og har efter noget tid i en stald i Slagelse fundet deres sidste opholdssted.

Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark på Lolland. Porten til det 140.000 kvadratmeter store udeområde, hvor Danmarks sidste cirkuselefanter skal leve til deres endeligt, blev åbnet klokken 11 lørdag. Elefantsletten på Lolland er det mest avancerede elefantanlæg i Europa.

I en pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse er der udelt glæde over, at elefanterne nu kan leve resten af deres dage på bedst mulig vis. Direktør Britta Riis har svært ved at sætte ord på glæden over situationen.

– Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad jeg er nu, hvor jeg efter mange års kamp kan se Ramboline, Jenny, Lara og Djungla dér, hvor de hører hjemme i de bedste omgivelser hos Knuthenborg Safaripark. Det var noget helt særligt at opleve, hvordan de fire elefanter reagerede, da de endelig blev lukket på græs. Nu skal de bare være elefanter til deres dages ende, siger hun.

I Knuthenborg, hvor elefanterne har opholdt siden sidste fredag, kan danskerne opleve elefanterne plaske i vand, sandbade, vandbade og vandre omkring på de store vidder. Gæster kan køre eller gå rundt om hele anlægget med frit udsyn.

– Vi er så glade for, at vi endelig har åbnet dørene for danskerne. Vi har glæder os helt vildt til at byde Danmark indenfor for at opleve resultatet af to års arbejde. I dag er derfor en helt særlig dag. Gæsterne har også været meget glade, fortæller Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.

Du kan se billeder fra dagen i galleriet over artiklen her.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu