Danmarks største sexlinie bliver voksen

1. november 2012 11:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danmarks største sexlinie bliver voksen
Billede mangler

I 20 år har Sexlinien mødt unge i øjenhøjde og svaret på over 110.000 spørgsmål om følelser, krop og seksualitet.
– Hej, det er Sexlinien.
Sådan har det lydt siden 1992, da Sexlinien for Unge åbnede telefonerne, og danske teenagere fik et helt nyt fristed, hvor de gratis og anonymt kunne ringe ind med deres spørgsmål, undren og tvivl.

Nu er sexlinien selv blevet voksen for i morgen, fredag, fylder sexlinien 20 år.

– Det er vigtigt, at unge har et sted, hvor de trygt og anonymt kan henvende sig for at få svar på deres spørgsmål – og hvor de ved, at de får et fagligt kvalificeret svar, som de kan bruge til noget, og som kan opklare deres undren og hjælpe dem videre, når kroppen, følelserne og seksualiteten gør knuder. Samtidig har det lige fra begyndelsen været vigtigt for os at møde unge med respekt og i øjenhøjde. Det sker blandt andet ved, at vores rådgivere selv er yngre og kender til brugerne og deres verden, siger Sex & Samfunds formand og professor i sexologi ved Aalborg Universitet, Christian Graugaard, der selv har en fortid som rådgiver på Sexlinien, da han var ung medicinstuderende i begyndelsen af 1990’erne.

Trods de 20 år lider Sexlinien på ingen måde af metaltræthed.
– Tværtimod viser det store antal brugere og besøg på hjemmesiden, at der er mere behov for Sexlinien for Unge end nogensinde. Den er blevet et uundværligt led i den mangestrengede forebyggelsesindsats og er et helt unikt supplement til skolernes seksualundervisning og til rådgivnings- og præventionsklinikker og kampagner, fastslår Christian Graugaard.
For få måneder siden tog Sexlinien for Unge springet ind i YouTube-alderen og ændrede sin hjemmeside til en ny oplevelsesorienteret informations- og rådgivningsportal for de 12-25-årige.

Fakta:
● I starten havde Sexlinien kun åbent tre dage om ugen.
● 60 procent af samtalerne i de første fire år var med drenge eller unge mænd, i dag er kønsprofilen mere lige.
● I 2009 toppede antallet af besøg på Sexliniens hjemmeside foreløbigt med 528.317 besøg på
blot et enkelt år.
● Sexliniens telefonrådgivning har åbent alle hverdage fra 15.00-17.00. Den betjenes af et professionelt rådgiverkorps på 28-30 personer, som typisk er studerende inden for sundhed, psykologi og pædagogik. Rådgiverne gennemgår en særlig uddannelse og modtager løbende supervision.
● I de 20 år, hvor Sexlinien har eksisteret, har medianalderen for unges første samleje (det tidspunkt hvor halvdelen har haft deres første samleje) ligget fast på omkring 16 år for både drenge og piger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu