ANNONCE

Dansk attraktion på vej ind på fornem liste

1. februar 2012 17:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk attraktion på vej ind på fornem liste
Billede mangler

Med sine 65 millioner år på bagen skal Stevns Klint på Sydøstsjælland nu ind i en fornem klub.
Kulturminister Uffe Elbæk (R) har netop underskrevet ansøgningen, der skal overbevise FN’s organisation for kultur og undervisning, Unesco, om, at klinten skal med på listen over verdens unikke kultur- og naturarv.
“Stevns Klint er både kulturhistorisk og naturhistorisk et fantastisk interessant sted. Og det er rigtig vigtigt, at vi fra Danmarks side kommer ud i verden og fremviser vores kultur- og naturskatte. At få Stevns Klint på Unesco-listen vil give den smukke, hvide klint en øget international profil, som kun kan være til gavn for Danmark,” siger Uffe Elbæk.
Klinten har blandt andet forskningsmæssig betydning, fordi man kan studere, hvordan et meteornedslag førte til den katastrofe, som udslettede dinosaurerne. I de tynde lerlag dannet af døde fisk, kan man desuden se 65 millioner år tilbage i tiden.
Samtidig har den kulturhistorisk vigtig, da kalken er blevet brugt til redskaber i stenalderen og senere til kendte bygninger som Absalons borg.
Stevns Klint blev i 2010 optaget på den danske tentativliste. Tentativlisten er en slags “bobleliste” med potentielle kandidater til Unescos verdensarvsliste.
Danmark og Grønland har i alt fire steder på Unesco-listen: Jellingestenen, Roskilde Domkirke og Kronborg Slot samt Ilulissat Isfjord.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu