ANNONCE

Dansk butik brød bevidst loven

27. april 2021 21:39 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Virksomheden anker ikke dommen

Dansk butik brød bevidst loven
Humac valgte at offentliggøre billederne efter en bølge af tyverier mod kæden. Det var dog stadig ulovligt. Foto: Scanpix.

I december 2018 valgte direktør i Humac Michael Bech at bryde loven. Sidst i april 2021 blev Humac dømt for lovbruddet og idømt en bøde på 50.000 kroner. Jv.dk har talt med Michael Bech, der blandt andet fortæller, at Humac vælger at betale bøden.

Det er dog ikke ensbetydende med, at Michael Bech virker til at fortryde sit lovbrud, der fandt sted, da direktøren valgte at offentliggøre overvågningsfotos af mistænkte tyve på Facebook.

– Vi er fuldstændig magtesløse og frustrerede og kan intet gøre mod dem. Tyvene gør bare, som de vil, og det betyder gang på gang et tab for os, sagde Michael Bech til DR Nyheder, efter at billederne var blevet offentliggjort.

– Vi er udmærket godt klar over, hvordan lovgivningen er på området, men vi er simpelthen i en situation, hvor vi ikke længere kan acceptere, at det bare er muligt at stjæle, uden det får konsekvenser, sagde Michael til TV2 Nyhederne, da TV-stationen omtalte sagen.

De kom igen og igen

Episoden, der fik Michael Bech til at offentliggøre billederne, stammer fra den 27. december, men Michael Bech har til Jv.dk fortalt, at det var kulminationen på flere episoder og tyverier, der fik ham til at bryde loven. Ifølge Jv.dk oplevede Humac tyverier fra butikker i København, Aarhus, Vejle, Kolding Odense til en samlet værdi for 220.000 kroner.

– Det var helt tydeligt, at det var de samme folk. De var iskolde, og de rykkede bare sikkerhedsanordningerne i stykker og stak af med varerne, sagde Michael Bech til Jv.dk.

Nu er der så faldet dom i sagen, og Jv.dk skriver, at Michael Bech ikke ønsker at anke dommen, men at han finder den forkert, blandt andet fordi, det ikke er tyvene selv, der har meldt offentliggørelsen af billederne til politiet.

– Tyvene har ikke selv henvendt sig og sagt, at de føler sig forurettede over, at de er blevet udstillet på Facebook. Så det er mere en principiel sag om, at vi ikke må sådan noget som virksomhed i Danmark, siger Michael Bech til Jv.dk.

Det er uvist, om tyverierne er blevet opklaret, og om Michael Bech og Humac fik noget brugbart ud af at offentliggøre billederne af de mistænkte. Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Michael Bech.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu