Dansk Byggeri glade: Vi undgik 3Fs hovedkrav

1. marts 2012 08:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk Byggeri glade: Vi undgik 3Fs hovedkrav
Billede mangler

Det var rigtig svært at få en aftale mellem byggebranchens parter i hus.
Både 3F og Dansk Byggeri måtte slække på kravene, men det er lønmodtagerne, der har måtte bide i det sureste overenskomstæble.
Og det er noget, der skaber glæde hos arbejdsgiverne.
“Vi er tilfredse med, at vi har undgået de to hovedkrav som 3F har haft omkring der udlandske, så vi ikke har fået lavet noget, der er med til at skabe forværringer for virksomhederne,” siger topforhandler for Dansk Byggeri Lars Storr Hansen.
3F’s store ønske var at gøre op med den billige udenlandske arbejdskraft, fra blandt andet østarbejderne, som er med til at dumpe lønnen i branchen. Lønmodtagerne ønskede sig både en lønstigning på 20 kroner i timen til østarbejdere og krav om, at de også arbejder under overenskomst.
Men det blev der altså ikke noget af i denne omgang. Til gengæld måtte Dansk Byggeri æde en forholdsvis høj lønstigning til lærlinge.
“Det lå i forliget fra DI, og derfor har det været umuligt at forhandle ned. Men vi synes, det er ærgerligt at give så store lønstigninger til lærlinge i en periode, hvor vi gerne vil have flere lærlinge, og hvor der er mangel på praktikpladser på grund af den lave aktivitet i branchen,” siger Lars Storr Hansen, der dog kalder den nye aftale ansvarlig og fremadrettet.
Lærlingene får en årlig lønstigning på 2,25 procent, mens den almindelige byggearbejder får 1,35 kroner på mindstelønnen. Den mindsteløn kan dog forhandles højere på den enkelte arbejdsplads.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu