ANNONCE

Dansk cykeltalent i stor triumf

22. marts 2021 17:58 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Andreas Kron kom til mål med en udbrydergruppe og vandt i en spurt på 1. etape af Volta a Catalunya

Dansk cykeltalent i stor triumf
Andreas Kron har nu to professionelle sejre på cv'et. - Foto: Josep Lago/Ritzau Scanpix

Andreas Kron sørgede mandag for en fremragende start på livet som cykelrytter på højeste niveau.

Den unge dansker, som kører for det belgiske hold Lotto Soudal, vandt således 1. etape af World Tour-løbet Volta a Catalunya.

Kron kom til mål som del af en lille udbrydergruppe og vandt altså spurten om etapesejren. Af samme grund kommer han tirsdag til at køre i løbets førertrøje.

22-årige Kron er i gang med sin første sæson hos Lotto Soudal, der er en del af World Touren, cykelsportens højeste niveau. De seneste fire år har han kørt for det danske hold Riwal.

– Det er vildt. Det er fantastisk, og ja, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er fantastisk, og vi kørte fantastisk som et hold i dag. Det var en hård dag, siger Kron i vinderinterviewet efter etapen.

Udnyttede lavt tempo

Danskeren udnyttede sammen med Lennard Kämna, Luis León Sánchez og Rémy Rochas, at tempoet i feltet var lavt efter nedkørslen fra dagens store stigning, og stak afsted med cirka 25 kilometer til mål.

Kvartetten øgede langsomt afstanden, og til sidst stod det altså klart, at de fire udbrydere i front ville komme til at kæmpe om sejren.

Feltet var ganske vist vågnet op og kunne da også anes i det fjerne, da spurten blev indledt. Andreas Kron sad bagest, da det gik i løs, men gav altså dem alle baghjul og kom først over stregen.

Mandagens sejr er Krons anden på professionelt niveau, men altså den første i et World Tour-løb.

Hans første sejr kom i september sidste år, da han vandt en etape i Luxembourg Rundt.

Volta a Catalunya består af syv etaper og slutter i Barcelona på søndag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu