Dansk eksport truet af pengemangel i USA

19. november 2012 07:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk eksport truet af pengemangel i USA
Billede mangler

Pengemangel kan true den danske eksport-succes til USA, mener kreditforsikrings-koncern.
 
Det går strygende med den danske eksport til USA. Eksportrådet forventer, at den danske vare-eksport til USA vil stige med knap 12 procent i indeværende år – fra godt 37 mia. kr. i 2011 til godt 41 mia. kr i 2012.
 
Men der er malurt i bægeret. En ny analyse fra den internationale kreditforsikrings-koncern, Atradius, viser, at amerikanske virksomheder har stadig sværere ved at betale dres regninger. Inden for det seneste år er tabene på amerikanske virksomheds-kunder vokset markant.
 
For et år siden måtte leverandørerne til de amerikanske virksomheder, i gennemsnit, vinke farvel til et beløb svarende til 4,6 procent af det samlede udestående. Nu er tabene steget til 5,6 procent for amerikanske leverandører og 6,6 procent for udenlandske leverandører.
 
Til sammenligning var det kun cirka 3 procent af det samlede udestående, der ikke blev betalt af europæiske virksomheder. Det er nogenlunde samme niveau som for ét år siden. Tallet dækker dog over store udsving mellem Syd- og Nordeuropa.
 
-Udviklingen i USA er foruroligende og ikke mindst fordi de adspurgte virksomheder forventer at situationen bliver værre over de næste seks måneder. Det er helt sikkert noget danske eksportvirksomheder bør være opmærksomme på, siger adm. direktør for Atradius i Danmark, Jørgen Lund Lavesen, som påpeger at tallene dækker over store branche-udsving. Nogle brancher er mere risikobehæftede end andre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu