Dansk EM-afgørelse i april

8. februar 2013 20:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk EM-afgørelse i april
Billede mangler

En slutrunde fordelt på 13 storbyer i 13 forskellige europæiske lande. Sådan afholdes EM i 2020. Men skal København være én af de 13 byer? Kort efter planerne om slutrunden blev offentliggjort var opbakningen stor fra de relevante instanser, DBU, Sport Event Danmark og Parken.

Opbakningen er fortsat stor, og et bud ligner et realistisk resultat. Den endelige beslutning om at afgive et bud er dog endnu ikke truffet. Det sker derimod den 20. april. Få dage efter kravene til buddets størrelse er offentliggjort fra arrangøren UEFAs side.

– Vi er blevet enige om, at vi vil afvente det endelige budmateriale fra UEFA. Herefter vil vi (DBU, Sport Event Danmark og Parken, red.) sætte os sammen i begyndelsen af april. Afhængig af, hvad vi bliver enige om, vil vi tage den endelige debat på DBUs bestyrelsesmøde den 20. april, siger DBUS formand, Allan Hansen, til sporten.dk.

De tre parter kan dog ikke alene forfatte et bud på Danmarks og Københavns vegne. For at det skal være realistisk at få EM her til landet skal der være økonomisk og politisk opbakning. Både nationalt og lokalt.

– Det er en selvfølge, at vi skal have politikerne med. Jeg ved, at der i budmaterialet bliver stillet forventninger der gør, at vi skal have opbakning fra Christiansborg og Københavns Rådhus for at imødekomme dem, fortæller Allan Hansen.

Det vil dog være overraskende, hvis enten lokalpolitikerne eller folketingspolitikerne stiller sig i vejen for et bud. Gør de ikke det, kan det ende med, at tre EM-puljekampe og en enkelt 1/8-finale skal afvikles i København om syv år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu