Dansk Erhverv sår tvivl om fremtiden for Rejsekortet

18. juni 2013 14:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk Erhverv sår tvivl om fremtiden for Rejsekortet
Billede mangler

De mange problemer med Rejsekortet får nu Dansk Erhverv til at tvivle på, hvorvidt kortet overhovedet er løsningen på fremtidens betaling for offentlig transport i Danmark.

 

»Klippekortet er ikke fremtidens billet, men de mange problemer med Rejsekortet tyder på, at Rejsekortet heller ikke er løsningen,« forklarer Jesper Højte Stenbæk, chefkonsulent i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Han peger på, at fremtidens billet nok snarere er på mobiltelefonen end på et plastikkort.

Det traditionelle klippekort står til at blive udfaset fra næste måned, men med de mange problemer med Rejsekortet opfordrer Dansk Erhverv til, at man udskyder udfasningen.

»Det er afgørende, at den kollektive trafik kan fungere, og her skal billetterne og betalingen selvfølgelig virke. Overgangen til Rejsekort kommer ikke til at ske gnidningsfrit, men nu er mængden af problemer vokset så meget, at det virker besynderligt at udfase klippekortet nu,« siger Jesper Højte Stenbæk.

Han henviser til, at det blandt andet er kommet frem, at Rejsekortet hos nogle kunder er blevet aktiveret ufrivilligt gennem en taske eller pung, hvis den rejsende er kommet for tæt på en scanner på en station.

»Jeg er med de seneste sager blevet i tvivl om, hvorvidt kortet alene kan håndtere de mange rejsende og turister uden fejl. Det virker derfor forkert at udfase klippekortene, netop som turistsæsonen tager fart.«

»Rejsekortet har lang vej igen, før det opnår samme tillid som for eksempel klippekort. Vi opfordrer derfor til at give klippekortene mindst et halvt år mere,« lyder det fra Jesper Højte Stenbæk.

Trafikordførere fra en række partier har opfordret til, at man udskyder udfasningen af klippekort, så længe Rejekortet giver problemer. Mandag har blandt andre de Konservative, Venstre og Enhedslisten krævet, at klippekortet forbliver tilgængeligt.

I den kommende uge mødes trafikordførerne med trafikselskaberne og transportministeren for at diskutere Rejsekortet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu