ANNONCE

Dansk film vækker begejstring i Berlin

16. februar 2012 20:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk film vækker begejstring i Berlin
Billede mangler

Den danske film, ‘En kongelig affære’, der deltager i hovedkonkurrencen i filmfestivalen Berlinalen, blev godt modtaget efter fremvisningen torsdag.
Det danske bidrag, der handler om Struenses forsøg på at reformere det danske enevælde i 1700-tallet, klarede sig især godt i sammenligning med åbningsfilmen, Les adieux à la Reine (Farvel til dronningen, red.), som har mange lighedspunkter med ‘En kongelig affære’, siger filmblogger og filmanmelder, Michael ‘CineMadsen’ Madsen til Newspaq.
“Jeg tror, at alle er samstemmende enige om, at denne her er klart bedre,” lyder dommen fra Michael Madsen, som især hæfter sig ved skuespillet, som han kalder “fantastisk”.
På rollelisten er blandt andre Mads Mikkelsen og den celebrerede svenske skuespillerinde Alicia Vikander, men filmens største præstation stod en helt tredje for.
“Den, der gør det bedst, er en, der hedder Mikkel Følsgaard, som spiller den gale kong Christian den syvende, og det forunderlige er, at det faktisk er Mikkels første film, og han stadig går på skuespilskolen,” siger Michael Madsen.
‘En kongelig affære’ og ‘Les adieux à la Reine’ kæmper mod 16 andre fortrinsvis europæiske film om Berlinalens hovedpræmie Guldbjørnen.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu