Dansk film vinder pris ved Berlinalen

16. februar 2013 15:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk film vinder pris ved Berlinalen
Billede mangler

Den danskproducerede »The Act of Killing« af Joshua Oppenheimer har vundet den Økumeniske Pris samt dokumentar-publikumsprisen ved filmfestivalen i Berlin, som afsluttes i denne weekend. Det oplyser Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse.

 

Publikumsprisen overrækkes ved en særvisning af filmen søndag, mens den økumeniske, den tværkirkelige, pris blev overrakt lørdag middag.

Den gives til en film, som »formår at skabe forståelse for universelle, menneskelige værdier«.

»Denne pris er et vigtigt bidrag i vores bestræbelser på at bryde tavsheden. Som sådan bringer prisen alle de løgne frem i lyset, der i så mange år er blevet brugt til at retfærdiggøre forbrydelser mod menneskeheden, til at stigmatisere de overlevende, til at holde mennesker fanget i frygt,« lød det i instruktør Joshua Oppenheimers takketale.

»The Act of Killing« er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real og bringer seerne »helt tæt på bødler fra det indonesiske folkemord i 1965-66, der dengang som i dag dyrkes som helte, og som i filmen åbent fortæller om deres ugerninger og genopfører mordscenerne foran kameraet«.

Den dansk-palæstinensiske instruktør Mahdi Fleifel har desuden modtaget festivalens fredspris for »A World Not Ours«. Filmen er engelskproduceret og er Fleifels videodagbog om livet i den palæstinensiske flygtningelejr Ain El-Helweh i Libanon, hvor instruktøren boede som ung i to år, før han flyttede med sin familie til Danmark.

De prestigefulde Guld- og Sølvbjørne bliver uddelt lørdag aften.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu