Dansk Folkeparti accepterer forsvarsnedskæringer

29. november 2012 12:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk Folkeparti accepterer forsvarsnedskæringer
Billede mangler

Der skal spares 2,7 milliarder i forsvaret – det går Dansk Folkeparti nu med til. Men pengene skal ikke findes ved at lukke kaserner.
 
Dansk Folkeparti er nu klar til at acceptere regeringens krav om at spare 2,7 milliarder kroner i en kommende forsvarsaftale. Det siger DF’s formand, Kristian Thulesen Dahl, til DR Nyheder.
 
– Det er klart, det her handler om at vise den nødvendige fleksibilitet, også fra regeringens side. Nu kommer vi med en fremstrakt hånd for at få vores mærkesager igennem, siger Thulesen Dahl.
 
Dansk Folkeparti siger nemlig fortsat nej til regeringens ønske om at spare næsten en halv milliard kroner ved at aftrappe værnepligten. Det samme gælder de kasernelukninger, der følger af færre værnepligtige.
 
I stedet er Dansk Folkeparti klar til andre besparelser i forsvaret, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.
 
Tidligere på ugen meldte Dansk Folkeparti ellers ud, at partiet kun ville gå med til at spare de to milliarder kroner, som er en del af det nuværende forsvarsforlig, der løber frem til 2014.
 
Regeringen er dog tvunget til at finde besparelser på 2,7 milliarder kroner på forsvaret som et led i finansieringen af skattereformen, der blev forhandlet på plads med Venstre og Konservative i juni.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu