Dansk Folkeparti vil droppe kasernelukninger

24. november 2012 07:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk Folkeparti vil droppe kasernelukninger
Billede mangler

Regeringen bør genoverveje sit udspil om kasernelukninger – der er for få penge i det, mener DF.
 
I denne uge kom det frem, at regeringen ønsker at lukke Høvelte og Varde Kaserner i forbindelse med, at der skal spares 2,7 milliarder kroner på forsvarets budget.
 
Men ifølge Dansk Folkeparti er der under 100 millioner kroner at spare på at lukke de to kaserner.
 
Og det er småpenge i forhold til, hvor stort et indgreb der er tale om for de ansatte og for borgerne i lokalområdet, mener Dansk Folkepartis forsvarsordfører Marie Krarup.
 
– Det er ikke en fornuftig spareøvelse. Regeringen bør skyde beslutningen til hjørne og lave analysen en gang mere, siger Marie Krarup.
 
Hun ønsker ikke at sætte præcise tal på, hvor meget der kan spares på at lukke de to kaserner, fordi der stadig forhandles i fortrolighed om en løsning.
 
Tallet kan dog være markant lavere end 100 millioner kroner.
 
Forud for forhandlingerne fik Forsvarskommandoen udarbejdet en knap 200 sider lang rapport, der blandt andet opstiller forskellige scenarier for sammenlægning af kaserner. Et af scenarierne er, at Høvelte lukkes, og soldaterne flyttes til Vordingborg.
 
Det vil ifølge Forsvarskommandoens rapport potentielt kunne give en årlig driftsbesparelse på 18,7 millioner kroner.
 
Rapporten opstiller også et scenarie, hvor Varde Kaserne forlades, og soldaterne rykker til Oksbøl og Aalborg. Det vil ifølge rapporten potentielt give en årlig driftsbesparelse på 10,5 millioner kroner.
 
Regeringen kan dog have lagt nye tal på bordet under forhandlingerne, men det vil Marie Krarup ikke løftet sløret for.
 
– Vi er ikke imod, at man lukker kaserner, hvis det kan gøre forsvaret bedre. Men der er rejst meget tvivl om, hvorvidt det giver mening at lukke Varde og Høvelte.
 
– Varde er en nyrenoveret kaserne, som er i tiptop stand og ligger ved Danmarks bedste øvelsesterræn. Giver det mening at lukket den?
 
– Og giver det mening at lukke Høvelte, som ligger tæt på de steder, hvor Livgarden har opgaver. Hvad vil det koste i transport frem og tilbage, hvis Livgarden skal til Vordingborg, spørger Marie Krarup.
 
Livgarden har blandt andet til opgave at fungere som kongefamiliens vagtkorps og har derfor en del pligter i København.
 
Forhandlingerne om besparelserne i forsvaret er kørt så meget fast, at forsvarsminister Nick Hækkerup (S) i Jyllands-Posten har advaret om, at det kan blive umuligt at blive enige om et nyt forsvarsforlig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu