Dansk Folkeparti vil kun have en uge med fyrværkeri

24. januar 2013 13:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk Folkeparti vil kun have en uge med fyrværkeri
Billede mangler

Erhvervs- og vækstministeren vil stramme op på fyrværkerireglerne, og Dansk Folkparti ser gerne, at fyværkeriperioden begrænses til en enkelt uge om året.

 

Sådan lyder det fra partiets dyrevelfærdsordfører, Dennis Flydtkjær (DF), efter erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) torsdag har annonceret, at hun er åben over for en stramning af fyrværkerireglerne.

– Jeg foreslår, at vi begrænser fyrværkeriperioden til at gælde fra 23. december til 1. januar klokken seks om morgenen. Perioden i dag er uhensigtsmæssig lang, og det er til gene for rigtig mange børnefamilier og 180.000 hunde, der er plaget fyrværkeri, siger han.

I dag er det tilladt at fyre fyrværkeri af fra 1. december til 5. januar, og Annette Vilhelmsen har bedt Sikkerhedsstyrelsen om at kigge på, om det kan være hensigtsmæssigt at forkorte den periode. Sikkerhedsstyrelsen skal undersøge, om en forkortelse af perioden vil få sikkerheds- eller erhvervsmæssige konsekvenser for blandt andet fyrværkeribranchens omsætning.

– Fyrværkeri er festligt, og jeg er fortaler for det, men hvis man begrænser det til en uge, vil børnefamilier og hundeejere have bedre mulighed for at kunne tage de nødvendige forholdsregler, siger Dennis Flydtkjær.

Han glæder sig over, at erhvervs- og vækstministeren åbner for en kortere krudtperiode, for forslaget var oprindeligt Dansk Folkepartis, lyder det.

– Det glæder mig, at hun ser ud til at have lyttet til presset fra Dansk Folkeparti. Vi fremsatte forslaget før jul, så meget kunne tyde på, at hun har kigget vores forslag efter i kortene. Men jeg er bare glad for, at der bliver gjort noget, siger han.

Annette Vilhelmsen melder da også om, at der kan fremsættes lovforslag i Folketinget, når Sikkerhedsstyrelsens undersøgelse er afsluttet i foråret, som det forventes.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu