Dansk forening kæmper for abortforbud

31. januar 2013 02:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk forening kæmper for abortforbud
Billede mangler

Den danske anti-abortforening Retten til Liv er sammen med borgere fra seks andre EU-lande gået sammen om en underskriftsindsamling, der skal få EU til at skrive »retten til liv fra undfangelsen« ind i lovgivningen og forbyde finansiering af aktiviteter, »der har med destruktion af menneskeligt liv at gøre«. Det skriver Politiken torsdag.

 

– Jeg håber, at vi får vækket en bevidsthed i Europa om det massive angreb mod menneskeligt liv, der foregår i livmoren. Vi ser i USA, at der er meget større bevidsthed om det ufødte barn, abortproblematikken og forskning i menneskelige stamceller, siger landssekretær Ellen Højlund Wibe fra foreningen Retten til Liv til avisen.

Med en million underskrifter kan det såkaldte borgerinitiativ tvinge EU-Kommissionen til at tage stilling til forslaget, men medlem af Europaparlamentet Margrete Auken (SF) spår dog ikke initiativet de store chancer for at få nogen indflydelse.

– Det kan de godt glemme at få støtte til. Der er konservative katolske kræfter i parlamentet, men de har endnu ikke fået lov at slippe igennem med deres forslag, som ofte er gemt under noget med »family values«, siger Margrete Auken til Politiken.

EU-landenes abortlovgivninger afgøres ikke i EU-regi, men Ellen Højlund Wibe peger på, at EU-midler går til forskning med brug af befrugtede æg og til projekter, som skal fremme adgangen til fri abort i tredjeverdenslande.

I Danmark skal der indsamles 9.750 underskrifter, hvilket Ellen Højlund Wibe ifølge Politiken anser for realistisk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu