ANNONCE

Dansk gidsel stadig i live i Somalia

11. januar 2012 14:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk gidsel stadig i live i Somalia
Billede mangler

Poul Hagen Thisted er fortsat i live.
11 mand fra ældreråd, klaner og partier i Somalia slår sig nu sammen for at få amerikanske Jessica Buchanan og danske Poul Hagen Thisted frigivet, oplyser Dansk Flygtningehjælp.
“Jeg har fået at vide, at der har været kontakt til Poul og Jessica, og kan derfor fortælle, at de begge omstændighederne taget i betragtning har det godt,” fortæller Ann Mary Olsen, der er taknemmelig for den massive opbakning fra alle dele af det somaliske samfund.
Gruppen vil øget presset på kidnapperne for at frigive de to nødhjælpsarbejdere fra Dansk Flygtningehjælps minerydningsafdeling sikkert og betingelsesløst
“Støtten fra det somaliske samfund er altafgørende for en sikker frigivelse af Jessica og Poul. Vi er derfor rigtigt glade for, at gruppen nu maksimerer indsatsen for at få Poul og Jessica fri,” siger Ann Mary Olsen, chef for Dansk Flygtningehjælps Internationale afdeling.
De to humanitære nødhjælpsarbejdere ved Dansk Flygtningehjælps minerydningsafdeling blev taget som gidsler i Somalia den 25. oktober af pirater. Prisen for de to gidsler ligger på 50-65 millioner kroner, fortæller en forhandler.
Somalierne opfordrer de lokale til at videregive alle oplysninger om kidnapperne samt sprede informationer om de negative konsekvenser, det har at kidnappe humanitære nødhjælpsarbejdere.
32-årige Jessica Buchanan og 60-årige Poul Hagen Thisted blev kidnappet af bevæbnede mænd, da de kørte gennem Galkayo i det centrale Somalia. De to medarbejdere ved Dansk Flygtningehjælps minerydningsafdeling var i området for at overvåge den humanitære indsats i regionen.
To danske sømænd er også taget som gidsler af somaliske pirater. I dag har de været holdt fanget i et år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu