Dansk glæde over amerikansk vækst

8. marts 2013 16:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk glæde over amerikansk vækst
Billede mangler

Mens USAs offentlige sektor står foran store besparelser, går det fremad på det private arbejdsmarked. I februar steg beskæftigelsen med 236.000 personer, så ledigheden nu er nede på 7,7 procent, det laveste siden december 2008.

 

Formanden for præsident Barack Obamas hold af økonomiske rådgivere, Alan Krueger, siger ifølge Reuters, at udviklingen er udtryk for, at den økonomiske genopretning er begyndt at tage fart.

»Vi har stadig mere arbejde foran os, mens dagens beskæftigelsesrapport beviser, at genopretningen, der begyndte i midten af 2009, øger momentum,« siger Alan Krueger.

»De nye tal er godt nyt både for amerikansk økonomi og for hele verdensøkonomien,« siger Jacob Graven, cheføkonom i Sydbank.

»Med solid fremgang i beskæftigelsen i USA er der gode chancer for, at amerikansk økonomi kan komme ind i en positiv spiral med stigende forbrug, flere investeringer og faldende arbejdsløshed. Da amerikansk økonomi er verdens største, vil det også kunne smitte positivt af på resten af verden,« forklarer han.

Tallene er dog ikke kun rosenrøde, konstaterer cheføkonomi Jes Asmussen fra Handelsbanken.

»En del af årsagen til faldet i ledighedsprocenten skal findes i et lidt overraskende fald i arbejdsstyrken, hvor det ser ud til at der har været en del ledige, der helt har valgt at opgive at lede efter arbejde,« siger han.

Jacob Graven fra Sydbank frygter også, at de massive offentlige besparelser, der vil træde i kraft i købet af de kommende måneder, vil skade opsvinget.

»Det vil kunne tage luften ud af den fremgang, som amerikansk økonomi ellers viser,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu