Dansk isbjørn har fået tvillinge-søskende

9. januar 2013 17:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk isbjørn har fået tvillinge-søskende
Sådan så Siku ud, tre uger gammel. Foto: Skandinavisk Dyrepark.

Den verdensberømte isbjørn Siku blev opflasket af menneskehænder, men den skæbne kommer ikke til at overgå hans to søskende, der godt kan få lov at die hos moderen

 

Den verdensberømte isbjørn Siku har fået søskende.

 

Det er Sikus mor, Ilka, der har født to isbjørnetvillinger i Skandinavisk Dyrepark på Djursland.

 

Ungerne kom til verden i november og er nu syv uger gamle. Modsat Siku har moderen ikke problemer med at give mælk til de to tvillinge-bjørne.

 

– Det er dejligt, at det endeligt er lykkedes for Ilka at opfostre et par unger. Hun har et meget stærkt moderinstinkt og passer ungerne efter alle kunstens regler. Det er utroligt dejligt at se, siger direktør Frank Vigh-Larsen, Skandinavisk Dyrepark, i en pressemeddelelse.

 

Ilka har tidligere mistet unger, fordi hun ikke kunne producere mælk til dem. Det var derfor, at isbjørneungen Siku sidste år blev opflasket af personale i dyreparken. Siku er siden blevet verdensberømt og benytter nu sin berømmelse i en højere sags tjeneste – nemlig som ambassadør for de vilde isbjørne.

 

– Da Ilka fødte denne gang, var vi forberedte på, at der igen kunne være problemer med hendes mælkeproduktion. Vi prøvede derfor at stimulere hendes mælkeproduktion med medicin, fortæller Frank Vigh-Larsen.

 

– Det er første gang i verden, at det er lykkedes, så vi er helt euforiske, tilføjer han.

 

Isbjørnetvillingerne ser ud til at stortrives. På en video fra fødehulen kan dyreparkens personale dagligt se ungerne vokse sig store og stærke. De har fået øjne, og de bevæger sig sikkert rundt i fødehulen, mens Ilka tålmodigt holder øje med de to små unger.

 

Når Skandinavisk Dyrepark starter sæsonen 26. april, kan gæsterne se tvillingerne slå sig løs i det store isbjørneanlæg.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu