ANNONCE

Dansk ja til kontroversiel antipirat-aftale

27. januar 2012 22:22 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansk ja til kontroversiel antipirat-aftale
Billede mangler

Danmark har sat sin underskrift på en kontroversiel aftale, der skal forhindre piratkopiering – men som også er under stærk kritik for at krænke folks privatliv.
Den såkaldte ACTA-aftale vil kunne tvinge din internetudbyder til at udlevere følsomme oplysninger om dit privatliv til både myndigheder og ophavsretshavere, skriver Information.
Aftalen beskyldes for at være lavet under bordet, idet hverken organisationer eller de enkelte landets parlamenter, herunder det danske Folketing, har været involveret i udformningen af aftalen.
Senest i går aftes sagde Kader Arif, en af hovedpersonerne bag ACTA, sit job som EU-parlamentariker op i protest.
“Denne aftale kan have kæmpe indflydelse på vores borgeres liv, men alligevel gør man alt for at forhindre, at Europaparlamentet ikke har noget at skulle have sagt,” siger Arif på sin hjemmeside.
Arif er forfatter til en rapport om ACTA-aftalen – et stykke politisk tekst, som han nu fordømmer.
“Jeg fordømmer på det kraftigste hele processen, der førte til underskriften på aftalen: Ingen involvering med borgerrettighedgrupper, mangel på gennemsigtighed fra start, adskillige udskyldelser af underskrivning uden nogen forklaringer, EU’s krav til teksten, der blev stillet til flere forsamlinger, er blevet ignoreret,” uddyber Kadar Arif.
Udover Japan, USA og EU har New Zealand, Australien, Sydkorea og Singapore sat sin signatur på ACTA.
Herhjemme har udbydere som Telia og TDC også langet ud efter ACTA. De mener, at de vil blive pålagt ansvaret, hvis deres kunder downloader piratsoftware.
Organisationer som Avaaz og Electronic Frontier Foundation har ligeledes startet underskriftindsamlinger mod ACTA.
Aftalen træder ikke i kræft, før Europa-Parlamentet har stemt om aftalen i juni – også selvom de enkelte lande er for aftalen.
Kilder: Ekstra Bladet, Information, EU, TechDirt

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu